Tribünden yükselen Hükümet istifa sesleri tansiyonu yükseltti! Bir açıklama da Siirt İl Özel İdare Spor'dan geldi

Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kulüplere maçların seyircisiz oynanması çağrısı yapmıştı. Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor ve Adana Demirspor gibi kulüplerin ardından bir yazılı açıklama da Siirt Özel İl İdare Spor'dan geldi. Açıklamada, ' tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve sonuna kadar kınadığımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.' ifadesi yer aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Süper Lig'de oynadıkları maçlar sırasında tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" sloganları siyaset sahnesindeki tansiyonu da hiç olmadığı kadar yükseltti.

BAHÇELİ, BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Stadyumlardan yükselen tezahüratlara ilk tepki gösteren isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olurken, kulüp başkanlarına maçların seyircisiz oynanması ya da gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik bir harekete geçme çağrısında bulundu. Bahçeli sloganların ardının arkasının kesilmemesi üzerine ise Beşiktaş kulübündeki üyeliğinden istifa etti.

SON AÇIKLAMA SİİRT İL ÖZEL İDARE SPOR'DAN

Bahçeli'nin çağrısı sonrası aralarında Kayserispor ve Adana Demirspor'un da bulunduğu çok sayıda kulüp açıklamada bulunurken, bir yeni çıkış da 3. Lig ekibi Siirt İl Özel İdare spor'dan geldi.

Kulüpten  yapılan yazılı açıklamada;

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ 

İçinde bulunduğumuz felaket günlerinde tribünlerdeki kirli siyaseti kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübü ve Siirt İl Özel İdaresi Spor camiası sonuna kadar Devletimizin ve Milletimizin yanındadır. İçinde bulunduğumuz şu zorlu günlerde milletimizin acısını yürekten paylaşırken, bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve sonuna kadar kınadığımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.
Tribünden yükselen 'Hükümet istifa' sesleri tansiyonu yükseltti! Bir açıklama da Siirt İl Özel İdare Spor'dan geldi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Mahmut | 28 Şubat 2023 10:03

    Üsluba bakar mısın "kirli siyaset", "zillet"..! Sen bunu söylerken siyaset yapmış olmuyor musun dış kapının mandalı ? Elbette Devletin ve Milletin yanında olacaksın yoksa başka altenatiflerin mi vardı ki bunu dile getirme gereği hissediyorsun. Devlet farklı ve çok yüce bir kavram bunu o kafana sok. Her devlette çalışan kendini devlet zannetmeye başlarsa işimiz çok zor. Adı üzerinde devlet memuru yani devlet çalışanısın, devlet değilsin.bıyık sarkıtmakla, ekose giymekle, kravat takmayı protesto etmekle devlet adamı olunmaz. Devlet dediğin namusuyla fedakarca çalışanını ödüllendirdiği gibi, yanlış yapanı da öpmesini bilir yeri ve zamanına göre...

  • Cumhur | 28 Şubat 2023 08:13

    Kabile zihniyeti ile yönetilen en geri kalmış ülkelerde dahil olmak üzere herkesin, şiddete başvurmadan hükümeti eleştirme, protesto etmek hakkı vardır.Bu insanların en doğal hakkıdır. Ayrıca protesto hakkını kullanan insanlar Hükümet istifa demişlerdir. DEVLET İSTİFA dememişlerdir. Devlet zaten istifa edemez. Bir esnaf canına tak ettiği için yazarkasayı Başbakanlığın önünde yere fırlatıp hükümet istifa diye sitemde bulunabilir. Bu onun en doğal hakkıdır. Bu Devleti protesto anlamına gelmez. Hükümetin ekonomik politikasını eleştirmek anlamına gelir.Bu da doğaldır. Hiç kimse kendi şahsında Devlete başka anlamlar yükleyerek ve olayı kendini Devletleştirmeye , kendini Devletin yerine koyup protestoları Devlete yapılmış gibi evriltmeye hakkı yoktur. Mesela 1940 larda almanyada herkesi nazi partisine üye olmaya zorlamışlardı. Nazi partisi kendini devletle aynı sanıyor ve üye olmayanları devlete karşıymış gibi yaftalıyor ve cezalandırma yoluna gidiyordu. Sonuçta nazi düşünceli insanlar, kendi ülkelerini almanyayı felakete süreklediler. Yani hiçte vatansever olmadıkları 80 yıl önce ortaya çıktı ama olan ülkeye ve devlete oldu. Onun için Devlet kavramını kullanırken ölçüp biçip çok çok dikkatli olmak lazım. Devlet herkesin devletidir ve kutsaldır. Öyle her cahilin diline dolayıp peselenk olmasına asla müsaade etmez. Devlet DEVLETTİR. kİMSE KENDİNİ DEVLETİN YERİNE KOYAMAZ.

BUNLARA DA BAKIN