Tillo Belediyesinden Dev Proje! 120 Kişi İstihdam Edilecek

Siirt'in Tillo İlçe Belediyesi,  kurduğu Biyokütle Enerji Santrali ile birlikte hem öz bütçesini güçlendirecek hem de istihdam sağlayacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Tillo Belediyesi tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Siirt Organize Sanayi Bölgesine kurulan santralde 12 Megavat gücünde elektrik üretilebilecek. 

Artı Siirt Haber Ajansı Muhabirine özel açıklamalarda bulunan Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, “Siirt Organize Sanayi Bölgesinde 12 Megavat gücünde elektrik üretebilecek Biyokütle Enerji Santrali projesi hazırladık ve bunun 1 Megavatını tamamladık.” dedi.

“Memleketimizin en büyük sosyal vakalarından biri olan işsizliği engellemek için Tillo Belediyesi olarak projelerimize devam ediyoruz. İşsizlik göçünü engelleyip insanları kendi memleketinde tutabilmek için çalışmalara devam ediyoruz." Dedi.

Aydın, şöyle devam etti:  “Bu anlamda projelerimizden en büyüğü Biyokütle Enerji santrali, Siirt Organize Sanayi Bölgesinde 12 Megavat gücünde elektrik üretebilecek bir proje. Bunun 1 Megavatını tamamladık.” 

“Pandemiden dolayı, dünyadaki para transferlerinden kaynaklı bir gecikme oldu ama inşallah bu sorunun çözüm yolunu bularak projemizin tamamını bitireceğiz.” İfadelerini kullanan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje alanında 120 kişiye istihdam sağlayacak ama orada kullanacağı yakıt sayesinde ilimizde bulunan çiftçiye müthiş bir katkı sağlayacak. Bu sayede dolaylı yollardan 2500 aileyi ilgilendiren proje olacak."

Biyokütle Enerji Santrali’nin hem belediyeye hem de çiftçilere kazanç sağlayacağını belirten Aydın, “Çiftçilerimizin atıkları ve çöpleri boşa gitmeyecek yanmayacak, bu çöp ve atıklardan bizim çiftçimiz para kazanacak. Onu bizler yakarak enerjiye çevireceğiz oradan belediye olarak bizler ve halkımız kazanacak. Oradan kazanılan para ile öz bütçemizi güçlendirerek başka projeler hazırlayacağız.” yorumunda bulundu.

Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok ciddi geliri olan bir proje olacak, bizim belediyenin bundan sonra yapacağı bütün projelere yetecek bir bütçeye sahip olacağız. Bizim en büyük arzumuz burada yapacağımız projelerin bütçesinin hazır olması. Burada bütçesi hazır olan projeler yapıldığı zaman çok daha hızlı ve kolay olacak. Ankara’ya gidip bütçe aramak yerine kendi öz bütçemiz ile halkımıza çok daha iyi hizmetler yapacağız.”

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Faruk 5656 | 26 Mayıs 2022 14:44

    Hayırlı olsun. Başarıların devamını dileriz. 1978 ÷ 1979 EML Mezunları

BUNLARA DA BAKIN