Tekin: 'Siirt'te su kaynağı sorunu yok! Vatandaşın hizmetine sunacak nitelikli yetkili sorunu var'

Siirt'in 4 bir tarafı barajlarla çevrili olmasına rağmen su sıkıntısı yaşandığını ifade eden HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ülkenin istikbali ve gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması açısından bu barajların gerekli olduğunu ama bu barajlar yapılırken de Siirt halkının da birçok fedakarlıkta bulunduğunu ifade eden Tekin, "Halkın arazilerinden, bahçelerinden ve tarihlerinden vazgeçtiklerine dikkat çekti. 

Siirt'te su kaynağı sorununun olmadığını, suyu vatandaşın faydasına, hizmetine sunacak nitelikli yetkili sorununun olduğunu ifade eden Tekin, Siirt'in 4 tarafı barajlarla çevrili olmasına rağmen bu hizmetin neden halka ulaştırılamadığına dikkat çekti.

"4 tarafı su olan bir şehirdeyiz ama suyun içinde su sorunu yaşıyoruz"

Siirt'te 2 aydır su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Tekin, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle su sorunu daha can yakıcı bir hal aldı. Havza olarak ülkenin 4'üncü su toplama alanında yaşıyoruz. Botan Çay'ı 4 mevsim bol su taşımasıyla biliniyor, Başur, Kezer Çay'ı ve daha nice barajlarımız mevcut, Bütün bu fedakarlıklar yapıldığında su sorunu yaşanılmasın diye yapıldı ama maalesef geldiğimiz noktada suyun içinde su sorunu yaşıyoruz. 4 tarafı su olan bir şehirde ciddi su problemleri yaşıyoruz." dedi.

Siirt'te su kaynağı sorunu yok! Vatandaşın hizmetine sunacak nitelikli yetkili sorunu var

Siirt'te su kaynağı sorununun olmadığını, suyu vatandaşın faydasına, hizmetine sunacak nitelikli yetkili sorununun olduğunu ifade eden Tekin, "Belediyeler ritüel aktivite, hantal bürokratik işleyişlerden bir an önce sıyrılmalı ve asli vazifesini yaparak halkın hizmetini önceleyen bir işleyişe dönmek zorundadır. Belediyeler birilerine makam sağlama, kadro alanı açma yeri değil, hele hele belli başlı bazı isimlerin koltuk değiştireceği bir aparat hiç değildir. Belediye hizmet yeridir, işlev yeridir ama maalesef kentte yerel yönetimler iflas etmiş belediyecilik bitmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

Siirt halkı su sorununu kendine dert edinen bir muhatap bulamadı

Halkın su sorununu kendine dert edinen bir muhatap bulamadığına dikkat çeken Tekin, "2 aya aşkın ciddi bir su problemi var ve bu problem kolaylıkla çözülebilecekken, bırakın su sorununu çözmeyi halkın dertleri ile dertlenen bir yetkili bulamıyoruz. Sorun ile ilgili sondaj çalışması varmış ama sondaj çalışması neden ağustos ayında yapılıyor, madem böyle bir sıkıntı öngörülüyordu neden kış aylarında bu iş yapılmadı, neden bu işin önlemi alınmadı? su sıkıntısını yaşandığı vakte ertelendi." diye konuştu

Vatandaşların 4-5'inci katlara su çıkmıyor şeklinde şikayetleri bize geliyordu

Kentte Yaşanan su sıkıntısı ile ilgili basit bir çözüm önerisinde bulunan Tekin," Bulunduğumuz mevki LİMAK Barajının bulunduğu yer TİLLO Tabiat parkının bulunduğu alandayız. Rakım olarak ta Siirt'in üstünde bir yerdeyiz. Barajdan bulunduğumuz mevkie büyük bir su deposu yapılması durumunda bu su deposu bütün Siirt'e yetecek. Bazı vatandaşların 4-5'inci katlara su çıkmıyor şeklinde şikayetleri şikayetleri geliyordu, rakım olarak burası yüksek olduğu için basit bir yöntemle ve az bir maliyet ile bu iş çözülür. Belki baraj bedava elektriği vatandaşından esirgemeyecektir. Elektrik gelirse burada bir depo ile bu sorunun üstesinden gelinebilir." önerisinde bulundu.
Belediye ve Valilik kurumlarını tek bir kişinin idare etmesinin mümkün olmadığını gördük
Son olarak Belediye, Valilik kurumlarını tek bir kişinin idare etmesinin mümkün olamayacağına dikkat çeken Tekin, "Yetkililere sesleniyoruz. Siirt Valisinin de yeri değişti, bakın geçiyor, bir şekilde makam, mevki değişiyor. 5-6 yıl önceki dönem valinin ismini bile bu halk anmıyordur ama bazı güzel hizmetler yapmışlarsa o güzel hizmetlerle hem anılıyor hem de hayır duası alıyorlar." şeklinde sözlerini tamamladı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN