• Haberler
  • Siyaset
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Kritik Liderler Turu: Gündemde Çerçeve Yasa Var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Kritik Liderler Turu: Gündemde Çerçeve Yasa Var

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti liderleriyle peş peşe görüşecek. Ziyaretlerin ana gündem maddesini 'çerçeve yasa' çalışmaları oluşturacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te yürütülen yasa hazırlıkları kapsamında siyasi parti temsilcileriyle bir dizi kritik görüşme gerçekleştirecek. Salı ve çarşamba günlerini kapsayan ziyaret trafiğinde, çerçeve yasa çalışmaları başta olmak üzere Meclis gündemindeki önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.

İlk ziyaretini Salı günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yapacak olan Kurtulmuş, ardından DEM Parti Meclis Grubu ile bir araya gelecek.

İlk durak MHP, ardından DEM Parti

Edinilen bilgilere göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Salı günü saat 12.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'deki makamında ziyaret edecek.

Kurtulmuş, aynı gün saat 14.00'te ise DEM Parti Meclis Grubu'nu ziyaret edecek. Görüşmeye DEM Parti Eş Genel Başkanları ile grup başkanvekillerinin katılması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddesini çerçeve yasa hazırlıkları oluşturacak.

AK Parti ziyareti çarşamba günü

Liderler turunun çarşamba günü de devam etmesi planlanıyor. Kurtulmuş'un AK Parti TBMM Grubu ile görüşerek yasa hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Öte yandan CHP Grubu ile yapılması planlanan görüşme için ise henüz resmi bir randevu takvimi oluşturulmadığı öğrenildi.

Çerçeve yasa süreci yakından izleniyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un gerçekleştireceği temaslar, Meclis'te uzlaşma zemininin güçlendirilmesi ve çerçeve yasa çalışmalarının siyasi partilerle istişare içinde yürütülmesi açısından önem taşıyor.

Önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından yasa hazırlıklarına ilişkin sürecin nasıl şekilleneceği ve partiler arasında ortak bir zeminin oluşup oluşmayacağı kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme