Tarihi gün geldi çattı! Fenerbahçe olağanüstü genel kurulu bugün toplanıyor

Fenerbahçe Kulübü, bugün saat 17.00'de Ülker Stadı'nda olağanüstü genel kurul için bir araya geliyor. Süper Lig ve Türk futbolundaki geleceğini belirlemek üzere toplanacak olan kurulda, önemli kararlar alınması bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bugün saat 17.00'de Ülker Stadı'nda başlayacak olan Fenerbahçe olağanüstü genel kurulu, kulübün Süper Lig ve Türk futbolundaki geleceğini belirlemek üzere toplanacak.

Sarı-lacivertli kulübün masasında, takımın geleceğini şekillendirecek 3 önemli konu bulunuyor: Futbol takımını ligden çekmek ve alt ligden devam etmek, faaliyetlere ara vermek veya dondurmak, yurt dışından bir kulüp satın almak.

Başkan Ali Koç, genel kurulda alınacak aksiyonları detaylı bir şekilde aktaracak, hukuki ve finansal sonuçları paylaşacak ve gerekli yetkiyi isteyecek. Sponsorlar, Bankalar Birliği ve SPK ile yapılan görüşmelerin sonuçları da camiaya aktarılacak. Ardından yapılacak fikir alışverişinin ardından oylama yapılacak.

Genel kurulda çoğunluk sağlanması durumunda, Fenerbahçe'nin önünde şu seçenekler bulunuyor:

  • Futbol takımının ligden çekilmesi ve alt ligde devam etmesi.
  • Faaliyetlere belirli bir süre ara verme veya dondurma.
  • Yurt dışından bir kulüp satın alma.

Kulübün, Turkcell Süper Kupa'ya yönelik tavrı da genel kurulda netleşecek. 7 Nisan'daki maç için takımın tavrı belirsizliğini korurken olası bir ceza-yaptırımdan kaçınmak için U19 takımı ile çıkma ihtimali de gündemde.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetim kurulu, genel kuruldan yetkiyi ilk toplantıda almayı hedefliyor. İlk toplantıya 22 bin 572 kişi gelmezse 9 Nisan'daki 2. toplantıda tüzüğe göre yönetim ve denetim kurulunun toplam sayısının iki katından bir fazlası dahi yeterli olacak.

Genel Kurul, Yüksek Divan Kurulu başkanı Uğur Dündar tarafından yönetilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN