Suudi Arabistan'dan kaçak hac ile mücadelede yeni uygulama! İşte yeni şartlar!

Suudi Arabistan, hac izni olmadan vizesiz Mekke'ye gelenlerle mücadele için yeni bir uygulama başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancı vatandaşlarla sınırlı olacak ve Mekke'ye girmek isteyenlerin önceden yetkili makamlardan yazılı izin almaları şart koşulacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, kaçak hac ile mücadelede yeni talimatların yarın itibarıyla uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Yabancı İkametine Sınırlama

Bu uygulama, Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancı vatandaşlarla sınırlı olacak. Mekke'ye girmek isteyenlerin, önceden yetkili makamlardan yazılı izin almaları gerekecek.

İzin Belgesi Olmayanlar Giremeyecek

Mekke kentine giden yollara kurulacak kontrol noktalarında, izin belgesi olmayan kişilerin kente girişine izin verilmeyecek.

Remzi Bircan Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan seyahat vizesi, işçi vizesi veya ticari vizeyle hacca gitme vaadinde bulunanlara itibar etmemelerini istedi. Bircan, "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı bu sene hac vizesi haricindeki seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle girenlerin yakalanmaları halinde ülkeden anında deport edileceğini bize iletti." uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN