SİÜ Rektörü Erman'dan Ilısu Barajına İlişkin Önemli Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ilısu Barajı su seviyesinin yükselmesi ve ona bağlı olarak nem artışının Siirt tarımı ve turizmini ne yönde etkileyeceği konusunda Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=_coii4ntAGI

Baraj gölünün Siirt’e birçok sektörde iş alanı sunacağını belirten Rektör Prof. Dr. Erman, tarım, balıkçılık ve turizm konusunda yeni fırsatların oluşabileciğini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Erman, ‘’Ilısu Barajının su tutması ve ona bağlı olarak nem artışının Siirt tarımına olumsuz değil olumlu yönde etkileyeceğini düşünmekteyiz.’’ dedi.

Barajın su tutmasıyla bölgesel olarak farklı sektörlerde iş alanlarının oluşmasının beklendiğini ifade eden Rektör Erman, ‘’Özellikle balık üreticiliği noktasında kafes balıkçılığı yani kültür balıkçılığı olarak da ifade edilen üretim faaliyeti yaygınlaşırsa bölge çiftçisi bitkisel üretimin yanında balık üretimi yapmak suretiyle gelirini arttırma fırsatı bulacak. İnsan sağlığına olumlu yönde etki eden balık tüketimi de yaygınlaşmış olur. Siirt’te yeni bir iş ilan yeni bir üretim faaliyeti hayata geçmiş olacak.’’ diye konuştu.

‘’Siirt Üniversitesi Balıkçılık Noktasında Hazırlık Yapmakta’’

Siirt Üniversitesinin balıkçılık noktasında hazırlık yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Erman, ‘’Tarım ve hayvancılıkta ihtisaslaşmış üniversite olarak balıkçılık araştırma merkezi kurmayı YÖK’e teklif edeceğiz. Balık üretiminin sağlıklı, tekniğine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için bölge çiftçisine hem eğitim hem de uygulama noktasında katkı sağlayacak büyük ölçekli projeler gerçekleştireceğiz. Bu da barajın bölgede sunduğu fırsatlardan bir tanesi olacak.’’ değerlendirmesinde bulundu.

‘’Göç Veren Değil Göç Alan İl Olabiliriz’’

Baraj gölünün ileride bölge turizmine olumlu atmosfer oluşturacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Erman, ‘’ilimizde turizmi teşvik edecek bir takım yatırımların yapılması, turistik tesislerin oluşturulması, su sporlarına yönelik faaliyetlerin daha profesyonel bir şekilde yapılması ilimizden başka illere göç edenlerin durması tam aksine çevre illerden Siirt’e göç alma bile söz konusu olabilecektir. Bu da ilimizdeki nitelikli insan nüfusunu olumlu bir şekilde etkileyecektir diye bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Erman, nem oranının artmasıyla kentte bitkisel anlamda ürün çeşitliliğinin de artacağını sözlerine ekledi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile yaptığımız özel röportajın tamamını Artı Medya YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN