- Haberler
- Siirt Haber
- Şırnak Petrolspor Teknik Direktörü Siirtli Hüseyin Batur'dan Açıklama
Şırnak Petrolspor Teknik Direktörü Siirtli Hüseyin Batur'dan Açıklama
Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) oynanan ve 4-1'den 5-4'e dönen skorun ardından patlak veren şike iddiaları, spor kamuoyunda deprem etkisi yarattı. Şırnak Petrolspor Teknik Direktörü Hüseyin Batur, hakkındaki 'maçı sattı' suçlamalarına ve başlatılan adli soruşturmaya ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yayınladı.
Kurtalan Stadı'nda oynanan mücadelede Şırnak Petrolspor, 67. dakikada skoru 4-1'e getirerek büyük bir avantaj yakaladı. Ancak iddialara göre, bu dakikadan sonra Şırnak Petrolspor Başkanı saha kenarına gelerek teknik heyete "maçı kaybedin" talimatı verdi. Bu müdahalenin ardından yapılan tartışmalı oyuncu değişiklikleri sonrası Kurtalanspor; 71, 90, 90+3 ve 90+5. dakikalarda bulduğu gollerle maçı 5-4 kazanarak ligde kalmayı başardı.
Hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddeden Teknik Direktör Hüseyin Batur, oyuncu değişikliklerinin şike amaçlı değil, sahada yaşanan tehditler nedeniyle yapıldığını savundu.
Batur, yaşanan olayların perde arkasını anlatarak tüm oyuncu değişikliklerinin güvenlik gerekçesi ve zorunlu nedenlerle yapıldığını vurguladı.
İşte Hüseyin Batur'un kamuoyuna sunduğu o açıklamaların tam metni:
"Ben, Bir hafta önce anlaşmış olduğum Şırnak Petrolspor Teknik Direktörü ve ekibim adına, dün oynadığımız Kurtalanspor karşılaşması sonrası şahsıma yönelik ortaya atılan yalanlar ve iftiralar nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Öncelikle bilinmesini isterim ki; hayatım boyunca hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerimde emeğin, mücadelenin ve alın terinin dışında hiçbir yolun içinde olmadım. Bir spor insanı olarak, bu bölgede birçok değerli kulübü çalıştırdığım daha önce formasını gururla giydiğim, teknik direktörlük yaptığım ve şuanda da hocalığını yaptığım Şırnak Petrolspor kulübünü ve camianın değerini ve futbolun onurunu çok iyi bilirim.
Söz konusu karşılaşmada takımımızın oyuncu değişikliklerinde maçın bitimine 15 dakikada kala öndeyken saha içinde ve kenarında kabul edilemez olaylar yaşanmıştır. Rakip kulüp yöneticilerin ve taraftarların kale arkasında kalecimize yönelik tehditkâr hareketler ve kesici aletler gösterilmesi ve bunun görüntülerinin mevcut olması, teknik ekip olarak bizi oyuncularımızın güvenliği konusunda kararlar almaya zorlamıştır. Kaleci Turgut Kırveli’nin oyundan alınması kesinlikle performansla ilgili değil, tamamen güvenlik kaygısıdır.
Devamında:
Diğer oyuncumuz Yunus Ensari sakatlık nedeniyle kulüp masörümüz Hüseyin Ölgen onayıyla sedyeyle oyun dışına alınmıştır ve zorunlu oyuncu değişikliği yapılmıştır.
Bir diğer stoper oyuncumuz Onur Duman kendi isteğiyle değişiklik talep etmiş ve bu talep değerlendirilmiştir.
Diğer oyuncu değişikliğimiz devre arasında kontejyan oyuncumuz Oğuzcan Ülker oyundan alınarak yerine tecrübeli oyuncu Murat Açıkalın alınarak devamında gol atmıştır.
Yani yapılan tüm değişiklikler zorunlu gelişmeler sonucunda gerçekleşmiştir. Bu kararların hiçbirinin maçın sonucunu belirlemeye yönelik bir amacı yoktur. Ayrıca altını çizerek ifade etmek isterim ki; bu karşılaşma bizim için son derece kritik bir maçtı. Kazanmamız halinde ligi ikinci sırada tamamlayıp play-off sürecinde kendi sahamızda oynama avantajı elde edecektik. Böyle bir hedefi olan bir teknik direktörün, 4-1 önde olduğu bir maçı kendi isteğiyle farklı bir sonuca götürmesi ne akla ne de mantığa sığar.
Maç sonrasında bazı oyuncular tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle takip ettim. Özellikle kalecimizin, yaşanan tüm gerçekleri görmezden gelerek sorumluluğu şahsıma ve kulübümüz Şırnak Petrolspor’a yönelik bu açıklamalar büyük zarar vermiştir ve bu açıklamalar kabul edilemez. Sahada yaşanan tehditleri, oyuncu güvenliğini ve zorunlu değişiklikleri yok sayarak yapılan bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.
Benim görevim; sahadaki oyuncularımın güvenliğini sağlamak, takımımı en doğru şekilde yönetmek ve kulübümün menfaatlerini korumaktır. O gün de yaptığım tam olarak budur. Hiç kimsenin kendi sorumluluğunu örtmek adına şahsıma ve Şırnak Petrolspor kulübünü hedef göstermesine izin vermem bununla da ilgili Şırnak'ta yönetimle, değerli taraftarlarla bir basın açıklaması düzenleyeceğime ve gerekli tüm hukuki haklarımı da saklı tuttuğumu kamuoyunun bilgisine sunarım.
Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına olan inancımla, tüm spor kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ediyorum.
Saygılarımla Hüseyin Batur"
acaba burda kaleci hakında soruçturma başlatılması lazım acaba kaleci ve diğer açıklama yapan oyuncular genc murattan ve siirt teki 2 amatörden ne kadar para almışlar veya alacaktılar onun bır hesabını versinler çünkü bunların altları ıslak oldukları için böyle bir açıklama yapmışlar neden diğer futbolcular yapmadı şırnak tertemiz var gücü ile oynadı ve kurtalan da ölüm kalım maçı olarak son dakıkaları oynayarak maçı aldı hiç bir üsusüzlük yoktu
Bakmadan Geçme