Siirtli Veliler Kara Kara Düşünüyor! Geçen Yıl 300 Lira Tutan Kırtasiye Alışverişi Bu Yıl 600 Liraya Yükseldi!

Yeni eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül'de başlayacak. Yeni eğitim öğrenim yılı öncesi kırtasiye masrafları ise ikiye katlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için veliler alışverişe başladı. Siirt'te okul öncesi alışveriş listesini hazırlayan veliler ise kırtasiye alımında zorlanmaya başladı.

Siirt'te Gelişim Kırtasiye sahibi olan Serhat Ay, 2022 - 2033 eğitim öğretim yıllının başlamasına bir hafta kala, kırtasiye masraflarının geçen yıla oranla ikiye katlandığını söyledi.

Siirtli Veliler Kara Kara Düşünüyor! Geçen Yıl 300 Lira Tutan Kırtasiye Alışverişi Bu Yıl 600 Liraya Yükseldi!

Geçen yıl 300 liraya mal olan kırtasiye masrafları bu yıl  600 lira ile 1200 lira arasında değiştiğini söyleyen Ay, "Geçen yıl, 70 lira olan bir okul çantası bı yıl 180 liraya kadar çıkmış durumda. 5 liraya sattığımız defter de bu yıl 15 liraya yükseldi. Tüm ürünleri ele aldığımız zaman geçen yıl 300 lira olan kırtasiye masrafımız bu yıl 600 liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.

"Veliler Ürünlerden Kısmaya Başladı"

Artan fiyatları karşısında velilerin zorlandığını belirten Ay, Artan kırtasiye ürünleri karşısında veliler zorlanmaya başladı. Geçen yıl veliler 5 kalem alırken bu yıl 1 kaleme  almaya başladı. En kaliteli ürünleri seçerken velilerimiz bu yıl fiyatı en uygun olan ürüne yönelmeye başladı." açıklamasında bulundu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN