Siirtli Vatandaş İlaç Bulmakta Sıkıntı Çekiyor!

Siirtli Eczacılar, ilaç sıkıntısının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Sağlık Bakanlığı’nın ilaç fiyatlarında belirlediği kur oranı nedeniyle yurt dışından ithal edilen ilaçların Türkiye’ye gelmediğini ve ilaçların depolarda stoklandığını belirten Siirtli eczacılar, vatandaşların ve eczacıların mağdur olduğunu belirtti.

Siirt Eczane Teknisyen ve Teknikerler Derneği Başkanı Hüseyin Yıldız, ilaç sıkıntısının 5 aydır devam ettiğini belirtti.

Siirtli Vatandaş İlaç Bulmakta Sıkıntı Çekiyor!

İlaç firmalarının yapacağı zamlar nedeniyle piyasaya ilaçların dağıtılmadığını belirten Yıldız, Şubat ayında ilaç sektörüne gelecek zam ile birlikte ilaçların piyasaya çıkmasını bekliyorum.  Şuan tansiyon ilaçları, çocuk ilaçları, hormon ilaçları ve hemen hemen tüm ilaçlarda sıkıntı yaşıyoruz. 

Hatta bazı hastalar ilaçların olmamasını nedeniyle biz eczacılara kızıyor, bizler de durumun bizden kaynaklanmadığını, ilaç firmalarından kaynaklı olduğunu belirtiyoruz. Bizler bu durumun bir an önce çözülmesini, hastalarımızın mağdur olmamasını istiyoruz." dedi.

Bir başka eczacı Adnan Özer de,ilaç firmalarının ilaçları yapılacak olan zamdan dolayı stokladıklarını söyledi.

Siirtli Vatandaş İlaç Bulmakta Sıkıntı Çekiyor!

"Vatandaş tansiyon ilaçlarını, ağrı kesicileri ve hormon ilaçlarını bulmakta güçlük çekiyor." diyen Özer konuşmasında şunları söyledi:

"Piyasada ilaçların bulunmamasının sebebini bizler, ilaç firmalarının ilaçları stoklayıp şubat ayında yapacakları zamlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Şubat ayında yapılacak zamlardan sonra ilaçların piyasaya sunulmasını bekliyoruz. Ayın 2'sinden kalan reçeteler var, ilaçlar olmadığı için ilaçları bekletmek zorunda kalıyoruz. Bizlerde vatandaşın mağdur olmasını istemiyoruz, bu durumun bir an  önce çözülmesini istiyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN