Siirtli Minik Öğrencilerin Harmandalı Oyunu Büyük Beğeni Aldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Kurtalan Aksöğüt İlkokulu öğrencileri 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde harmandalı oyununu sergileyerek büyük beğeni topladılar.

https://www.youtube.com/watch?v=RWX7io3z82I

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Aksöğüt İlkokulunda görevli Tuğçe Yüceöz ve Beden eğitimi Öğretmeni Çetin Göztepe öncülüğünde hazırlanan harmandalı oyunu izleyenlerden büyük beğeni toplarken ilk defa oyun kostümlerini giyen miniklerin heyecanı gözlerinden okundu.

Okul öğretmenleri Tuğçe Yüceöz ve Çetin Göztepe, amaçlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle öğrencilerimize farklı bir kültür tanıtmayı" amaçladık yorumunda bulundu.

Oyunu sergilemeden önce, harmandalını kendilerinin de bilmediklerini ifade eden öğretmenler, "önce oyunu kendimiz öğrendik daha sonrada öğrencilerimize koreografi gösterisini hazırladık. Öğrenme aşamasında harmandalının oyun hikaeyesini de anlatarak onlara farklı kültürleride tanıtmış oldu Amatör ama keyifli bir çalışma oldu. Güneydoğu kültüründen yani halaydan farklı bir halk oyunu sergilemeleri çok hoşlarına gitti. Kostümler İzmir'den bir hayırsever tarafından kiralanıp tarafımıza gönderildi." şeklinde konuştular.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN