Siirtli Eski Bakan Hüseyin Çelik'ten Van Açıklaması: Kayyuma Karşıyım

AK Parti'de uzun yıllar siyaset yapan Siirtli siyasetçi Hüseyin Çelik, Abdullah Zeydan'ın yerine mazbatanın ikinci adaya verilmesine ilişkin konuştu. Çelik, kayyım politikalarına karşı olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Van'da yüzde 55 oy alarak belediye eş başkanlığına seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'nın mazbatasının AK Parti Adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Bir açıklama da Ömer Çelik'ten geldi. AK Parti hükümetlerinde 2003-2009 yılları arasında uzun süre Milli Eğitim bakanlığı yapan Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KAYYIM POLİTİKASINA KARŞIYIM: Van'da Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hâla da karşıyım. Van’da olup bitenler vahimdir. Dem partiden Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz? Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir.

İBRET ALINMASI GEREKİYOR: Bu olup bitenler en çok hükümete ve Ak Parti’ye zarar veriyor. Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiç bir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür? Van’da Dem’in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur.

DEMOKRATİK GÖSTERİ HERKESİN HAKKI: Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van’ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı? Demokratik gösteri yapmak elbette herkesin hakkıdır. Ancak kamu malına zarar vermek, esnafa ve bütün vatandaşlara zarar verecek şiddet ve her türlü vandalizm kabul edilemez. Hemşehrilerimi ve yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN