Siirt Zorava Çayı İçin Verilen Karara Tepkiler Büyüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'tin Eruh İlçesine Bağlı Zorava Çayı üzerinde yapılması planlanan HES projesine tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Siirt'in en gözde noktalarından biri olan Zorava Çayı üzerinde yapılması planlanan HES projesine Siirt'te bulunan siyasi Parti liderleri ve vatandaşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Daha önce ÇED raporunun iptali ile sonuçlanan dava, Siirt İl Genel Meclisi kararı ile tekrardan Siirt gündeminin birinci sırasına oturdu.

Siirt'teki siyasi parti liderleri ve vatandaşları Siirt Zorava Çayı üzerinde yapılması planlanan HES projesine tepkilerini dile getirdi.

Deva Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Zorava çayı üzerinde yapılması planlanan HES projesine karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Dayanan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Zorava çayı üzerindeki ekolojik sistemin ve flora zenginliğinin korunması için, gelecek nesillerin Siirt çevresinde soluk alabileceği son yer olarak kalan Zorava Çayında HES’e hayır diyerek, çevre mücadelesini hemşerilerimizle dayanışma içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz…"

https://twitter.com/UmutDayanan/status/1428071312300331009?s=20
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN