Siirt Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu Diyarbakır'da!

Siirt Üniversitesi 'Ombudsmanlık Topluluğu' öğrencileri ve topluluğun akademik danışmanı Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mahir Özhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Diyarbakır'da gerçekleşen etkinliğine katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kurumun, vatandaşların idare ile ilgili sorunlarında, devlet hizmetleriyle ilgili çalışmalarında vatandaşın haklarının korunması ve tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun rolünün güçlendirilmesi için ‘Teknik Destek Projesi’ kapsamında düzenlenen “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kamu Denetçiler ve Ombudsmanlık toplulukları ile çok sayıda davetli katıldı.

The Green Park Hotel’de gerçekleşen toplantıda topluluk üyesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerimizden Simge Yıldırım ve Harun Samet Efe birer sunum gerçekleştirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Türkiye’deki en yeni, en genç kurumlardan biri olduğunu ifade eden Başdenetçi Şeref Malkoç;

“2012 yılında 6328 sayılı kanun çıkmış ve 2013 yılından beri çalışıyoruz. Kuruluş felsefesi, amacı, gayesi şu: İdareyle vatandaş arasında bir sorun çıktığında, problem olduğunda mahkemesiz çözüm olsun. Yani Kamu Denetçiliği Kurumu dünyadaki yaygın adıyla ombudsmanlık, idareyle vatandaş arasında bir hakem, bir arabulucu kuruluş. Aynı zamanda da halkın avukatı. Üç tane özellik vardır adalete ulaşmada; bir, kolay başvuru. İki, ucuz veya bedava olması. Üç, kararın kısa sürede çıkması. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde işte bu üç görevi kanunda bize sorumluluk olarak vermiş.” sözleri ile Ombudsmanlık kurumunun amacını dile getirdi.

 “Ombudsmanlık Topluluğu” başkanı Pınar ERDEMCİ ve Topluluk Danışmanı Dr. Mahir ÖZHAN Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç’u Siirt Üniversitesine davet etti.  Malkoç davete icabet etmek üzere programlamaların yapılması talimatı verdi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN