Siirt Üniversitesi'nde Kadın Avukatlardan 'Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele' Paneli

Siirt Üniversitesinde 'Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele' Konulu Panel Düzenlendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelde Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması vurgulanarak psikolojik, sosyal hizmet ve hukuk bağlamında ‘şiddet’ ele alındı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü ile Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede’ başlıklı panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tekin ŞAHİN yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tekin ŞAHİN, “Kadın haklarının savunulması, korunması ve geliştirilmesi, öncelikle kadının yaşam hakkının güvence altına alınması, kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ile mümkün olduğunu” ifade etti.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sevim Adıgüzel’in üstlendiği panel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Psikolog Melike Tuğçe Koç Kocayiğit’in “Kadına Yönelik Şiddetin Psikolojik Boyutu” başlıklı sunumuyla başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Nezahat Yıldız ise “Türkiye’de Şönim Hizmetleri ve Çözümler” konusunda Bilgilendirmeler de bulundu.

Son olarak Siirt Barosundan Avukat Ayşegül Yürek Ertekin “Yasal Mevzuata Göre Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” Adlı sunumunu gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN