Siirt Üniversitesi Güres Caddesinde Tercih ve Tanıtım Standı Açtı

Siirt Üniversitesi, bu yıl üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilere tercihlerinde rehberlik yapmak ve onlara Siirt Üniversitesindeki fakülte ve yüksek okulları tanıtmak amacıyla kariyer ve tanıtım günleri düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Üniversitesi, bu yıl üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilere tercihlerinde rehberlik yapmak ve onlara Siirt Üniversitesindeki fakülte ve yüksek okulları tanıtmak amacıyla kariyer ve tanıtım günleri düzenledi.

Güres Caddesinde açılan ve 10 gün boyunca faaliyet gösterecek olan stantları ziyaret eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu  Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat Şındak ve diğer yetkililerden yürütülecek olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada,

” Siirt Üniversitesinin düzenlediği tercih ve tanıtım günleri için kurmuş oldukları stantlarda Siirtli öğrenciler ve dışardan Siirt’i tercih edecek öğrenciler için tertiplendi. Bütün Siirt’teki evlatlarımızı kardeşlerimizi Siirt üniversitesi’ne bekliyoruz. Bütün bölgemizden Türkiye’den ve  hatta dünyadan öğrenci bekliyoruz.  2500 yabancı öğrencimiz var ve tüm bölgemizden Türkiye’den öğrencilerimizi Siirt’e bekliyoruz.

Siirt Üniversitesi geçen yılı 17 bine yakın öğrenciyle tamamladı. Bu sene sayının 4 bin’e yakın bir kontenjan var. 3900 civarında Bu sene için bir kontenjan var bu kontenjanı tamamının dolmasını bekliyoruz. 20 bin’e yakın öğrenci sayısıyla önümüzdeki eğitim öğretim yılında devam edecek.

Bu arada Siirt Üniversitesi bir Tarım hayvancılık ihtisas Üniversitesi. Hem Siirt için hem bölge tarımı için hayvancılığı için çok önemli bir fonksiyonu var. Ülke ekonomisi için tarım hayvancılığı için bunun dışında yine tıp fakültemiz var. İnşallah araştırma hastanesi projesi tamamlanmak üzere ama bu yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde  eğitim öğretimine devam eden öğrencilerimiz Tıp Fakültesi öğrencilerimiz Bu yıl inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında Siirt’te eğitim öğretimine devam edecektir.

Yine hayvan hastanesi tamamlanma aşamasında, Türkiye’de küçükbaş payetleme merkezi ilk ve tek Siirt’te olacak ve  Siirt Üniversitesi veteriner fakültesi bünyesinde kuruluyor. 

Siirt Üniversitesi gelişiyor geliştikçe Siirt’in gelişmesine bölgemizin gelişmesine ülkemizin gelişmesine ve Siirt’te bütün Türkiye’ye insanlığa ve insan kaynağı yetiştirmeye devam edecek. Bu tercih ve tanıtım günleri de Siirt üniversitesi’ne çok önemli katkılar sağlayacaktır.” Dedi.

Siirt Üniversitesi Rektör Prof Dr. Nihat Şındak ise, “Siirt’e okuyan lise okuyan bitiren öğrenci kardeşlerimize hem rehberlik etmek hem onlara tanıtım yapmak açısından Siirt Üniversitesi olarak öğrenci tanıtım ve tercih  günlerini bugünden itibaren başlatıyoruz. 5 Ağustos'a kadar sürecek olan etkinlik çerçevesinde Siirt’te bulunan genç kardeşlerimizin sıralamalarına aldıkları puanlamaya göre hangi okulları tercih edebilecekleri şanslarını nerede değerlendirebilecekler ile ilgili önerilerimizi yapacağız.

Bu manada genç akademisyenlerimiz Bu konu üzerinde yıllarca çalışmış olan öğrencilerimiz genç kardeşlerimize yardımcı olacaklar kulak tohumu oluşturmamızın amacı hem Siirtli öğrenci kardeşlerimize rehberlik yapma hem de üniversitemizin mevcut bölümlerini tanıtıcı etkinliklerde bulunmaktır.

Bu çerçevede üniversitemiz tarafından oluşturulmuş olan kataloglar bu tanıtım günlerinde dağıtılacak. kardeşlerimiz erişebilecek hem de online olarak sistem üzerinden de bu bilgilere ulaşım sağlanabilecektir. Bu manada genç kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.” dedi.

Prof. Dr. Şındak Siirt’in ucuz bir olmasının ve üniversitenin hızlı bir gelişim göstermesinin tercih edilmesinde önemli etkenler olduğunu söyledi.

Kariyer günleri 5 Ağustosa kadar hizmet verecek. Kariyer günleri standında tercihlerde yardımcı olunmasının yanı sıra adaylara üniversiteyi tanıtıcı materyaller dağıtılıyor.


 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Haluk | 29 Temmuz 2022 00:01

    Haberi ve haberdekilerin saf yüz ifadelerini gördüğümde,her nedense eskiden çocukların oynadığı evcilik oyunu geldi aklıma durup dururken, hayat ne kadar ilginç

BUNLARA DA BAKIN