Siirt Üniversitesi'nden Büyük Başarı! Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Destekli Gıda Sınıflandırma Makinesi Üretti

Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü El-Cezeri Sibernetik ve Robotik laboratuvarında Doç. Dr. Musa Ataş öncülüğünde 'Bilgisayar Destekli Gıda Sınıflandırma Makinesi' üretildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Üretilen Bilgisayar Destekli Gıda Sınıflandırma Makinesi sayesinde Fıstık üreticileri ayıklama işlemini daha rahat ve konforlu bir şekilde yapacak.

Siirt Üniversiteden Büyük Başarı! Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Destekli Gıda Sınıflandırma Makinesi Üretti

Siirt Üniversiteden yapılan yazılı açıkşamada "Buluşumuz; fıstık ve fıstık boyutlarındaki zeytin, badem, fındık ve bunlar gibi diğer gıda ürünlerinin ayrıştırılmasını sağlayan bilgisayar destekli gıda sınıflandırma makinesi olup fıstıkları kalite standartlarına; kalibresi, dolu/boş ayırımı, çatlaklık durumuna göre sınıflayabilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Dikey olarak tasarlanan icadımız ile yan yana birden fazla kanal paralel bir şekilde çalıştırılıp, işletmenin ihtiyaçları doğrultusunda sistem ölçeklendirilebilmektedir. Buluşumuzun TÜBİTAK 113E620 ve TÜBİTAK 2150154 nolu projeler kapsamında başvurulan incelemeli patent başvurusu 21.04.2022 tarihinde tescillenmiştir." denildi.

Siirt Üniversiteden Büyük Başarı! Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Destekli Gıda Sınıflandırma Makinesi Üretti

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 25 Eylül 2022 00:25

    Bundan zaten var kopyelemisler bos is bunlar ise yarar icat yapsinlar bunu teknik lise ogrencisine versen yapar.

BUNLARA DA BAKIN