Siirt Umut Kervanı evini onardığı yetim aile için yardım çağrısında bulundu

Hayırseverlerin destekleriyle evi onarılarak kullanılabilir duruma getirmek için nakdi yardım ve onarım desteğinde bulunan Siirt Umut Kervanı, Remziye Tayfur (37)'un vefat eden eşinden kalan borcunun ödenmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yaklaşık 1,5 ay önce böbrek hastalığı nedeniyle eşini kaybeden Remziye Tayfur, yetim kalan 5 çoğu ile birlikte zor günler yaşıyor. 
Vefat etmeden önce eşi hasta olduğu için çalışamadığını ve tedavi masrafları için de bir sürü borcun altına girdiklerini ifade Tayfur, hayırseverler tarafından gönderilen nakdi yardımların borcu ödemek için kullanıldığını bu nedenle 5 çocuğuyla birlikte büyük bir sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

Alan Mahallesi İsmail İşlek Caddesi 1666 Sokak 24 numaralı adreste bulunan evinin Siirt Umut Kervanı tarafından tadilatının yapılmasının ardından kısmen yaşanabilir bir hale getirildiğini ifade eden Tayfur, eşinden kalan borcun ödenmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Siirt Umut Kervanı evini onardığı yetim aile için yardım çağrısında bulundu

Kaldıkları ev yıkık dökük, boyasız bir haldeydi hasta da kırık bir ranzada yatıyordu

Yaklaşık 2 ay önce Tafur ailesinin durumunu incelemek için evlerine gittiklerinde evin yaşanacak halde olmadığını belirten Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, "Kaldıkları ev yıkık dökük, boyasız bir haldeydi. Remziye hanımın eşi de hasta ve kırık bir ranzada yatıyordu. Hiç zaman kaybetmeden hayırsever kardeşlerimize durumu ilettik ve evin tadilatına başladık." ifadelerini kullandı.

Siirt Umut Kervanı evini onardığı yetim aile için yardım çağrısında bulundu

Ailenin acil olan birçok ihtiyacını karşıladık ama borcu kapatmak için destek gerekiyor

Evin tadilatı ve boya işini bitirdikten sonra Remziye hanımın kırık ranzada yatan hasta eşine de yeni bir ranza aldıklarını belirten Tokdemir, "Maalesef yeni ranzayı getirdiğimizde Remziye hanımın eşi vefat etmişti. Buna çok üzüldük, geri de 5 yetim çocuk kaldı. Bizler ailenin acil olan birçok ihtiyacını karşıladık ama maalesef Remziye hanımın vefat eden eşinden geriye borçları kaldı Hayırseverlerden bu ailenin borcunun kapatılması için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Vefat eden eşimden geriye sadece borç kaldı bana ve yetim çocuklarıma el uzatın

Eşinin baypas ameliyatı olduktan sonra doktorların onun rutubetsiz ve sağlıklı bir ortamda yaşaması gerektiğini ifade eden Remziye Tayfur, "Ama bizim böyle bir imkânımız yoktu, eşim zaten çalışmadığı için zor günler geçiriyorduk. Sağ olsun Umut Kervanı gelip evimizi boyattı, banyoyu onardı, ev için halı eşim içinde ranza aldı ama onlar geldiğinde eşim vefat etmişti. Evim dar ve bir mutfağımız bile yok. 5 çocuğum var ve eşimden geriye sadece borç kaldı. Hayırseverlerden bana, çocuklarıma el uzatmasını borcumuzun kapatılmasını istiyorum." Şeklinde hayırseverlere çağrıda bulundu

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN