Siirt'te Kapanan Çinko Fabrikasında Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı! Yetkililerden Ses Seda Yok...

Siirt'te bulunan Çinko İzabe Tesisi'nin, 2 aylığına üretime geçici süreliğine ara verdiğini duyurmasından 5 aya yakın bir süre geçmesine rağmen henüz açılmadı. Fabrikanın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yüksek enerji fiyatlarından dolayı üretime ara verdiğini duyuran fabrika, açıklamanın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen üretime henüz açılmadı.

Çinko İzabe Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, fabrikada üretimin geçici süreliğine durdurulduğunu ve 2 ay sonra fabrika için gerekli kendi enerji yatırımlarına başlayıp tekrar daha güçlü başlanacağı açıklamasının üzerinden 4 ay geçti.

Onlarca vatandaşa istihdam kapısı olan fabrikanın açılıp açılmayacağı merak konusu haline geldi.
Artı Siirt olarak, söz konusu fabrikanın bir an önce yeniden açılmasını ve daha güçlü bir şekilde üretime başlaması için gerekli adımların hep birlikte atılmasını öneriyoruz. Ayrıca yetkililerden fabrikanın akıbetine ilişkin yeni bir açıklama bekleniyor. Açıklama gelene kadar da konuyu kamuoyu gündemine taşımaya devam edeceğiz. 

Onlarca vatandaşa istihdam kapısı olan fabrikanın açılıp açılmayacağı merak konusu haline geldi.
Artı Siirt olarak, söz konusu fabrikanın bir an önce yeniden açılmasını ve daha güçlü bir şekilde üretime başlaması için gerekli adımların hep birlikte atılmasını öneriyoruz. Ayrıca yetkililerden fabrikanın akıbetine ilişkin yeni bir açıklama bekleniyor.

Fabrikanın kapanmadığını ve kapanmayacağını belirten fabrika yetkilileri, 2 Ekim 2022 tarihinde şu açıklamalara yer vermişti:

"Siirt'te kurulumunu gerçekleştirerek Mayıs 2022 ayı itibari ile ülke ekonomisine kazandırdığımız şehrimizin, ve ülkemizin güzide yatırımı LİNEER METAL ÇİNKO İZABE TESİSİMİZ ile ilgili olarak son günlerde yaşanan gelişmelere ve haberlere istinaden bizler tarafından detaylı açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle kimsenin yapmak istemediği ve ülkemizin üst düzey yöneticilerin bile Siirt'te fabrika mı kurulur dediği halde şehrimizde, devletten veya herhangi bir devlet kuruluşundan bir tek kuruş teşvik almadan hatta hakkımız olan desteklerin fabrikamıza verilmeyip adeta Siirt'te kurulması dolayısıyla cezalandırıldığımız bu zamanda kendi öz sermayemiz ile kurulan ve Sn. Cumhurbaşkanımızın açtığı fabrikamızın tamamen kapandığı haberlerinin hemşerilerimizde bir hayal kırıklığı ve üzüntü yarattığının farkındayız. "Liyakatsiz ve sözlerinde durmayan yöneticilerin varlığına rağmen varolmaya çalışıyoruz" Biz Türkiye'nin ortasındaki bürokrasiye, basiretsiz liyakatsiz ve sözlerinde durmayan yöneticilerin varlığına rağmen varolmaya çalışıyoruz. Bizlerin dürüstlük ve adaletten başka hiç bir yardımcımız ve başka hocamız yok. Devletten milyarlarca para teşvik alıp yarım yamalak iş yapan sözde iş adamları yüzünden yıllarca memleketimize hiç bir yatırım gelmemiştir. Devlet sırtından para kazandığı halde Siirt'te bir faydası olmayanları, makam sahiplerini ve onların etrafında yalakalık yapan insanları kınıyorum. Çok şükür devletin ve milletin 1 kuruşu boğazımızdan geçmedi. "Fabrikamızı Kapatmadık, Kapatmayacağız" Tüm hemşerilerime söylemek istediğim yatırım bedelinin 102 Milyon Doları aşan fabrikamızı kapatmadık, kapatmayacağız. Fabrikamız Türkiye' de hatta Dünya' da örneğinin az olduğu bir projedir. 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmış ve yıl ortasında ilk üretimini gerçekleştirmiştir. "Artan maliyetlere karşı hırsızlık yapmayan hiçbir firma açık kalamaz" 1 Eylül tarihi itibariyle artan enerji maliyetlerine karşı ülkemizin sanayi yöneticilerinin hazırlıksız yakalanması ve vurdumduymazlığının faturası maalesef bizim gibi enerjiye dayalı üretim yapan fabrikaları olumsuz etkilemiştir. 8 ayda %600 artan maliyetlere karşı hırsızlık yapmayan hiçbir firma açık kalamaz. Bu sebepten dolayı enerji yatırımı yapmamız kaçınılmaz olmuştur. Hızla yeni anlaşmalar hızlı sonuca gidecek üretim modelleri satın alınıyor. Fabrikamızda enerji yatırımları ve yeni enerji anlaşmaları bitene kadar üretim yapmayacağımız için bakım ekibi hariç çalışanlarımız ile kısa bir ayrılık dönemi yaşıyoruz. 2-3 ay süreceğini planladığımız bu süre sonunda ayrıldığımız çalışan arkadaşlarımızla tekrardan başlamaya ve daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Siz değerli hemşerilerimizin destek ve duaları için teşekkür ediyoruz.

Lineer Metal A.Ş"

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 29 Ocak 2023 00:33

    Sanırım verilen sözler tutulmadı ve bazıları comak sokuyor eee ceyplere bir sey girmeyince kapatirlar iste boyle napsin fabrikanin yoneticileri (menfaatciler utansin)

BUNLARA DA BAKIN