Siirt Umut Kervanı Çocukların Umudu Olmaya Devam Ediyor

Siirt Umut Kervanı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çok sayıda yetim ve muhtaç çocuğun giyim ve ayakkabı ihtiyacını karşıladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Umut Kervanı Vakfı tarafından organize edilen “Yetim ve Muhtaç Çocukları Giydirme Projesi” ile Türkiye’nin birçok noktasında bayram, yetim ve muhtaç çocuklar için coşku ve sevinçle karşılanacak.

Sevinç ve mutluluk kaynağı olan bayramları yeni elbiseler ve yeni ayakkabılar ile geçirmek isteyen ve imkanları olmayan yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların gülümsemesine ortak olan hayırseverler Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile daha şimdiden yüzlerce çocuğun bayram sevincine ortak oldu.

Siirt Umut Kervanı Çocukların Umudu Olmaya Devam Ediyor

Özel bir mağazada hayırseverlerin yardımları ile çocukların sevinçlerine ortak olan Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırda yarışan ve etrafına mutluluk saçan hayırseverlerin yardımlarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Bayramda yapılacak en hayırlı amel hayvan kanı akıtmak ve etini fakirlere dağıtmaktır

Tokdemir, Bu gün Siirt Umut Kervanı olarak yetim ve yardıma muhtaç 350 çocuğa hem giyim hem de ayakkabı yardımında bulunduk, biliyorsunuz Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Mübarek bayrama yaklaşırken hem ailelerin hem de çocukların keyfi yerine geldi. Bizlerde bu sevince yardımcı olduk. Bu yardıma vesile olan hayırseverlerimize selam ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Bir hatırlatma da yapmak istiyorum: ‘Kurban Bayramı yaklaştı ve bu insanların kırmızı ete de ihtiyacı var. Bu zor zamanda belki evlerine et girmemiş çok sayıda fakir bulunmakta. Bu nedenle bizi vekil tayin edin hem giyim yardımı yaptıklarımıza hem de diğer yardıma muhtaç o anlara yardımda bulunalım.” Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: ‘Bayramda yapılacak en hayırlı amel hayvan kanı akıtmak ve etini fakirlere dağıtmaktır.” Bizlerde bütün hayırseverleri bu hayra davet ediyoruz.”

Muhtaçların evlerine et girebilmesi için hayırsever kardeşlerimizin kurbanlarını bekliyoruz

Siirt Umut Kervanı olarak 350 çocuğun hem giyim hem de ayakkabı ihtiyacının karşılandığını ifade eden Umut Kervanı Kadın gönüllüsü Esma Tokdemir, “Kurban bayramı yaklaştı, bayram demek neşe ve mutluluk demektir. Yetim çocuklarımız bu mutluluğu sonuna kadar hissetsin diye onların elbise ve ayakkabılarını giydirdik. Yetimlerin mutluluğu normal çocukları sevindirmekten daha öte bir duygudur bu vesileyle bize katkıda bulunan hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Kurban Bayramı yaklaşmakta fakir ve muhtaçların evlerine et girebilmesi için hayırsever kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. Kurban veya fidyelerini bize ulaştırmaları halinde yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız ve onlarında sofralarına bir parça et girmiş olacak.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Serdengeçti | 05 Temmuz 2022 14:56

    Allah hepinizin hayrını kabul etsin inşallah

BUNLARA DA BAKIN