Siirt'ten Doğu Perinçek'e Sert Tepki!

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Hazreti Muhammed'e hakaret eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, özür dilemeye davet etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bodrum'da yaptığı konuşmada, milyarlarca Müslüman'ın büyük muhabbet beslediği ve sünnetine ittiba etmeye çalıştığı İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e hadsiz ifadelerde bulundu.Bu sözleri sarf ettiği sırada Perinçek'in gülmesi ve dinleyicilerin alkışlaması dikkat çekti.

Perinçek'in sarf ettiği sözlere tepki gösteren Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, "Haddi aşan bu sözlerinizden dolayı derhal bütün Müslümanlardan özür dileyin. Peygamber Efendimiz ’in  misyonu ve amacı ile sizin partinizin misyonu amacı arasında dağlar kadar fark vardır. Bu nasıl bir benzetmedir. ‘Hz. Muhammed’den çok ileri bir noktadayız’ ne demek? Doğu Perinçek’i derhal özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

“Peygamber Efendimizi siyasi söylemlerinize malzeme yapamazsınız”

Siyasi rant hesapları için İslam dinini alet etmeye kimsenin hakkı olmadığına dikkat çeken Evin, “Peygamber Efendimizi siyasi söylemlerinize malzeme yapamazsınız. Hele hele onunla kendinizi hiç karşılaştıramazsınız. Böyle bir hata yaptığınızda bu milletten cevabını da alırsınız. Bu millet dinine, Peygamberine yanlış yapanları asla unutmaz ve gereken tepkiyi de dinimizin öğütlediği aklıselim ve nezaket çerçevesinde vermesini gayet güzel bilir.” ifadelerini kulandı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Koltuktan salla | 31 Ağustos 2022 16:04

    Madem yapamaz edemez asarız keseriz dava aç

BUNLARA DA BAKIN