Siirt'te Vatandaş Hastaneyi Yalanlıyor, Hastane de Vatandaşı! Kim Yalan Söylüyor?

Siirt'te iddiaya göre, vatandaşlar MHRS randevu sistemi ve 182 randevu hattından randevu alamadıklarını ve hastaneye gittiklerinde de bazı doktorların randevusuz muayene kabul etmediklerini belirtirken, hastane yönetimi ise bu iddiayı yalanladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te iddiaya göre, vatandaşlar MHRS randevu sistemi ve 182 randevu hattından randevu alamadıklarını ve hastaneye gittiklerinde de bazı doktorların randevusuz muayene kabul etmediklerini belirtirken, hastane yönetimi ise bu iddiayı yalanladı.

İddiaya göre, Siirt’te vatandaşlar Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde randevu alamadıkları için muayene olamıyor. 
MHRS randevu ve 182 randevu hattından randevu alamadıklarını belirten hastalar, hastanede de  MHRS dışında doktorların randevu kabul etmediklerini söyledi. 

"Doktorlar grevdeyken bile hastaları muayene ettik"

Hastane yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla, "Hastane hekimleri tarafından MHRS dışında muayene yapılmadığı ile ilgili yapılan haberleri yalanladı. Yapılmış olan haber ile ilgili hastane yönetimince yapılan araştırma neticesinde 2022 yılı 2,5 aylık dönemde polikliniklerde 156 bin 908 hastanın muayene edildiği, bu dönemlerde 79 bin 613 hastanın MHRS’ den randevu alarak tedavi edildiği, Randevu almadan polikliniklerimize başvuru yapan 80 bin 295 hastanın da tedavi edildiği belirtildi. 
Ülke genelinde hekimlerin hasta bakmadığı (14-15-16 Mart tarihleri arasında) diye iddia edilen günlerde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde 8 bin 755 hastanın muayene edildiği, 2 bin 711 hastanın MHRS’ den randevu alarak tedavi edildiği, Randevu almadan polikliniklere başvuru yapan 6 bin 44 hastanın da sağlık hizmeti alarak tedavi edildi." ifadelerine yer verildi. 


"Şikayet etmeme rağmen doktora görünemedim"

Sosyal medya üzerinden Artı Siirt Haber Ajansımıza ulaşan Siirtli vatandaş ise hastane yönetimin yapmış olduğu yazılı açıklamayı yalanlayarak, hastaneye muayene olmak için gelen vatandaşların randevusu olmadığı için geri gönderildiğini ifade etti.

Sabahtan beri hastanenin bir serviste doktora görünmeye çalıştığını, kaç kere şikayet etmesine rağmen muayene olamadığı belirten hasta, hastanenin yapmış olduğu yazılı açıklamanın tamamen yalan olduğunu iddia etti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Murat | 26 Mart 2022 01:34

    Hastane yönetimi ve doktorların bir kısmı yalan söylüyor. 15 gün boyunca kbb için randevu alamadım. Hastahaneye gidip doktordan rica ettiğimde kendisi de evet şu an boş olduğunu ama randevusuz kesinlikle bakamayacağını söylemiştir. Ispata hazırım hodri meydan.

  • Ceylan | 25 Mart 2022 14:27

    Bu hastane kadar igrenc bir sistem yok artik acilde serum verilmiyor doktorlar eskisi gibi hastalarla ilgilenmiyor kac kere şahit oldum bazi calisanlarin insanlara karsi tavırlarına sahit oldum lutfen duzeltilsin bu sistem

BUNLARA DA BAKIN