Siirt'te ''Türk Mutfağı Haftası'' Panelle Başladı

Siirt'te 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Gastronomi Paneli' düzenlendi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Siirt Tarım Müzesi Eğitim Merkezi Salonunda 'Siirt Mutfağının Türk Mutfağındaki yeri' konulu 'Gastronomi Paneli' düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

12 bin yıllık tarihi geçmişiyle bu topraklarda yasayan birçok medeniyetin ve uygarlığın beşiği olan Siirt’in yöresel orijinal, benzersiz kendine has özellikleri bulunan zengin mutfağının tanıtılması amacıyla Siirt Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Siirt Tarım Müzesi, Eğitim Merkezin salonunda gastronomi paneli düzenledi.

Moderatörlüğünü Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Canan Balcı’nın yaptığı panelin açılısında konuşan Siirt Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Barış Kezer Siirt mutfağının  kentin Sosyal kültürel kimliğini yansıttığını söyledi. Katılımcılara teşekkür eden Kezer,  şehrin kültürel gastronomi  zenginliğini gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi. Panelde; Gastronomi Yazarı Danışman/Şef Mehmet Kudat, Şef Levent Avcı, Ürün Geliştirme ve Konsept Danışmanı Şef Tahir Edebalı, Ürün Geliştirme ve Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy ve Siirt Büryan ustası Murat Kayaalp ‘Türk Mutfağı’ ve ‘Siirt Mutfağı ‘konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı. Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve kentin zengin mutfağını yansıtan yöresel yemeklerin yer aldığı Fotoğraf sergisinin gezilmesi ile buradaki program sona erdi. Kentte "Türk Mutfağı Haftası" Siirt “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Siirt'te 'Türk Mutfağı Haftası' Panelle Başladı

Siirt'te 'Türk Mutfağı Haftası' Panelle Başladı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN