Siirt'te Skandal! Kaçak Çalışan 2 Doktor Yakalandı

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının bildirimi ile 14.04.2023 tarihinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince özel bir diş polikliniğine yapılan denetimde Siirt'te çalışma izinleri olmayan Diş Hekimi - Ortodonti Uzmanları M.K ve Ö.D'nin yakalandığı öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

N.A isimli hasta yaklaşık 10 ay önce Siirt’te özel bir diş kliniğine danışma amaçlı gittiğini, burada çalışan diş hekimi kökenli çene cerrahı ve ortodondistler tarafından kendisine çok basit bir işlem denilerek ameliyata yönlendirildiğini, bu ameliyattan sonra çene cerrahı ve ortodondistlerin ihmali, bilgisizliği ve deneyimsizliği sonucunda çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını; ameliyatına doktor olmayan yetkisiz bir protezci sağlık personelinin de müdahil olduğunu, daha sonra ameliyatını yapan Çene Cerrahı S.G’nin bu ameliyatı kaçak olarak yaptığını öğrendiğini, S.B isimli diş hekiminin ortodonti diploması olmadan ortodonti uzmanıymış gibi Siirt’te çalıştığını ve hala Dicle Üniversitesinde öğrenim gördüğünü öğrendiğini, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’nün İstanbul’dan gelen Çene Cerrahı S.G. ve Ortodonti Uzmanı Ö.D’ye çalışma izni vermemesi gerekirken bu iznin verildiğini ama şikayetleri sonucu çalışma izinlerinin iptal edildiğini, Muğla’dan gelen Ortodonti Uzmanı M.K ve Dicle Üniversitesinde ortodonti asistanlığına devam eden S.B’ise ise hiçbir çalışma izni verilmediğini basın mensuplarıyla paylaştı.

Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :) 

N.A. isimli hasta açıklamalarına şöyle devam etti “Bu kişiler bana çok basit bir işlem diyerek beni çok ciddi bir ameliyata yönlendirdiler. Yani açıkça para için beni kandırdılar. Ameliyatım da yasa dışı yapılmış. Daha sonra ise benimle hiçbir şekilde ilgilenmediler. Bu şahıslar yüzünden çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. Herşeyi belgeleyip delillendirerek Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Siirt Valiliği’ne şikayette bulundum. Sağlık Bakanlığı’ndaki tüm bürokratları da olaydan haberdar ettim. Asistan S.B hakkında da Rektörlük soruşturması açtırdım. Bu kişilere yüklü miktarda tazminat davası da açacağım. Aynı zamanda Diş Hekimleri Odası’ndan da gerekli disiplin cezalarını aldıracağım. Soruşturmalar devam ediyor, bu yüzden ayrıntı veremiyorum. Ama bu soruşturmalar devam etmesine rağmen bu kişiler hala Siirt’te yasa dışı/kayıt dışı çalışmaya devam ediyorlar. Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmeme rağmen, Sağlık Müdürlüğü en başta gerekli hassasiyeti göstermediğinden bu kişileri tespit edemediğini belirtti. Ama Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’ın 14.04.2023 tarihinde Siirt İSM’ye denetim bildiriminde bulunmasıyla ise Sağlık Müdürlüğü bu kişilerden Ö.D ve M.K’yi Siirt’teki özel diş polikliniğinde yakaladı. İsmini saydığım bu dört kişinin Siirt’te yasa dışı çalıştığını tespit eden vatandaşlarımız lütfen bu kişileri hemen Sağlık Müdürlüğü’ne ihbar etsinler. Bu kişilerin mağduru olan hastalar varsa lütfen peşlerini bırakmasınlar. Bana ulaşırlarsa avukatlarım kendilerine gerekli hukuki desteği sağlayacaktır. Haberciler vasıtasıyla bana ulaşabilirler. Siirt’te bu kişilerin mağduru olan vatandaşlara sesleniyorum. Şikayetlerinizin sonuna kadar takipçisi olun. Zamanı gelince ulusal basında çok ciddi açıklamalarım olacak. Ülkede sansasyonel haber olacağını düşünüyorum. Ortada büyük bir sağlık dolandırıcılığı var. Para için vatandaşlara hiç gerekmeyen müdahaleler yapılıyor. Vatandaşların sağlığı bu kişilerin umrunda değil.

Beni mağdur eden bu kişilerin Siirt’te yasa dışı/kayıt dışı çalışmalarını engellemeye, gerekli en ağır cezaları almalarını sağlamaya, beni mağdur eden polikliniğe de kapatma cezası aldırmaya ve bu kişileri koruyan idareciler varsa onları da kamuoyuna ifşa etmeye kararlıyım. Tüm soruşturmaların en yakın takipçisi olacağım. İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerini Anayasaya ve kanunlara bağlı olmaya, görevlerini yapmaya ve bu kişilerin Siirt’te Yasa Dışı ve Kayıt Dışı çalışmalarını engellemeye davet ediyorum.”

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siirtli | 05 Mayıs 2023 09:12

    Siirt İl Sağlık Müdürlüğünün pasif , denetimsiz, sorumsuz, ilgisiz olmasından kaynaklanmaktadır. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz ve kalitesiz olamaz, insan hayatını hiçe sayanların kişiliği ve sorumluluğu tartışılması lazım. Bu olayı Siirtli bir vatandaş olarak kınıyor ve lanetliyorum.

BUNLARA DA BAKIN