Siirt'te Sigortalı Çalışan Sayısı Kaç? SGK Müdürü İlbaş, Artı Siirt'e Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Artı Siirt'e özel açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Artı Siirt'e özel açıklamalarda bulundu.

SGK Siirt İl Müdürü İlbaş, Sosyal Güvelik Kurumunun insan hayatındaki önemine değindi.

"Ülkemizde sosyal güvenlik, dünyada söz sahibi bir sistem." diyen İlbaş, "Bugün genel sağlık sistemi ile dünyada 1. sıradayız. Birçok ülke bu şekilde sistemimizi örnek almaya çalışıyor." dedi.

"Siirtliler SGK Konusnda Çok Bilinçlendi" 

Siirtlilerin SGK konusunda bilinç sahibi olduğunu belirten İlbaş, "İnsanlarımız sosyal güvenlik konusunda çok bilinçlendi. Yeni nesil sigortasız hiçbir yerde çalışmamaya çalışıyor. Sigortasız çalışırsa zararı ilerde kendisinin göreceğinin bilincinde. Bu bilinçte olduklarından dolayı, günümüzdeki gençler sigorta konusunda çok hassaslar. Ama ne yazık ki ülkemizin kangreni olan kayıt dışı çalışma oranı çok fazla. Ama Siirt’te bu oran geçmiş yıllara oranla çok sayıda düşmüş durumda. Eski yıllarda kayıt dışı çalışma oranı yüzde 70’lerde iken günümüzde yüzde 30’lara kadar inmiş durumda. İnsanlarda bilinç arttıkça kayıt dışı çalışma oranları da düşüyor." diye konuştu.

"Siirt'te Sigortalı Çalışan Sayısında Artış Var"

Siirt'te çalışan sigortalı sayısına ilişkin açıklamada bulunan İlbaş, "Nisan ayında Siirt’te resmi kurumlarda çalışan sayısı 19 bin 367, Özel sektörde çalışan sigortalı işçi sayımız ise 20 bin 19 oldu. Toplamda 39 bin 386 kişi Siirt’te sigortalı olarak çalışmaya devam ediyor.
İnşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle bir önceki aya göre sigortalı sayımız 500 kişiye yakın bir azalma gözlenmektedir. Ama öte taraftan önceki yıla oranla 10 ve üzeri işçi çalıştıran iş yeri sayımız 460’tan 502’ye çıkmış. 
Özellikle ilçelerimizde açılan ve istihdama katkı sağlayan iş yerleri çok önemli, hem ülkemizin kalkınmasına hem de şehrimizin ve ilçelerimizin kalkınmasına katkıda bulunuyorlar." ifadesinde bulundu.

"Sigortalı Sayısı Arttıkça, Ülkenin Ekonomisi de Artacak"

İlbaş, "İlimizde sigortalı sayısı arttıkça, ülkenin ekonomisi de artacak. Bu nedenle çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı adına, Siirt Valiliği adına, Siirt Sosyal Güvenlik kurumu adına, iş verenlerimizin ilimize sağladığı katkıdan dolayı bu kardeşlerimizi çalıştırttıklarından dolayı, düzenli bir şekilde primlerini ödedikleri için, bu iş veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN