Siirt'te sıcaktan bunalanlar, Zarova Çayı'na akın etti!

Hava sıcaklığının ortalama 40 derece seyrettiği ulaştığı Siirt'te sıcak havadan bunalanlar, Zarova Çayı'nda yüzerek serinlemeye çalıştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıklarının seyrettiği, ortalama 40 derece hava sıcaklığının olduğu Siirt’te sıcaktan bunalanlar, kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Eruh ilçesindeki Zarova Çayı ve kıyı kesimlerinde yoğunluk oluşturdu.

Siirt il merkezinden Zarova çayına gelerek serinlemeye çalıştıklarını belirten Mansur Alhan, “Bugün Siirt’te acayip sıcaklar var. Hatta yetkililer Siirt için uyarıda bulundular, bugün çok sıcak olacak dediler. Bizde serinlemek için, Zarova Çayı’na geldik.” Dedi.

Zarova Çayı’na girerek sıcak havalardan korunmaya çalıştıklarını söyleyen Alhan, “Burada serinleyip kendi çapımızda bu sıcaklardan etkilenmemeye çalışıyoruz. Burası güzel serin bir yer, burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bütün insanları, 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Siirt il merkezinde hissedilen sıcaklığın 50 dereye yaklaştığını belirten Remzi Göz “Bugün Siirt aşırı sıcak bir gün. En sıcak günlerinden birini yaşıyoruz. Bizde kendimizi serinletmek amacıyla Zarova Çayı’mıza geldik. Siirt’te şuan dereceler 50 dereyi gösteriyor. Burası ise güzel, arkadaşlarımızla serinlemek amaçlı geldik buralara.” Açıklamasında bulundu.

Ailesiyle pikniğe gelen Murat Temel ise, aşırı sıcaklar nedeniyle düzenli olarak buraya piknik yapmaya geldiğini ifade ederek, “Yılın en sıcak günlerinden biri, 45,46 derece. Siirt’te duramadık onun için Zarova Çayı’na pikniğe geldik. Biraz serinlemek için düzenli olarak geliyoruz. Burası Siirt il merkezine göre baya daha iyi. Ailemiz ile geldik. Siirt çok sıcak olduğu için duramadık ve sıcaktan kaçtık” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN