Siirt'te okullarda kantin ve yemekhane denetimleri sıklaştı

Okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte, Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda mühendisleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri denetledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 81 ilde eş zamanlı okul kantinlerine gerçekleştirilmesini istediği denetim seferberliği kapsamında okul kantinlerinin ve yemekhanelerin denetlendiğini ifade eden Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir, bu 3 haftalık denetim seferberliğinde kasap, manav ve şarküteri gibi benzeri satış yerlerine denetimler gerçekleştireceklerini belirtti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

2023 itibarı ile bin 453 gıda işletme sayısına ulaşıldığını belirten Özdemir, bu işletmelerde gıda sağlığı için denetimelrini aralıksız devam ettiklerini belirtek "180 eğitim kurumu, kantin ve yemekhanelerini 2023 yılı içerisinde 183 defa denetlemişiz. Her güz ve baharda okullara hem eğitim hem de denetim faaliyeti gerçekleştiriyoruz. 2023'ün bahar ayında bin 900 öğrenciye güvenli gıdaya ulaşım konusunda eğitim vermişiz." Dedi.

Siirt'te okullarda kantin ve yemekhane denetimleri sıklaştı

5 bin 996 sayılı Gıda ve Yem kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde tarladan sofraya kadar güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşımda yetkili kurumun Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarın ve Orman il Müdürlüğü olduğunu belirteren Özdemir, " Denetimler gıda kontrolleri tarafından yapılır geleceğin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin yeterli, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması gıda denetçileri için son derece önemli bir husus olup tüm gıda işletmelerine yönelik resmi kontrol faaliyetlerimizi arttırarak devam etmekteyiz.  Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Alo 174 gıda hattından bize ulaşmaları durumunda gerekli kontroller gerçekleştirilecektir. En iyi denetçi vatandaşın, tüketicinin kendisidir." ifadelerini kullandı. 

Siirt'te okullarda kantin ve yemekhane denetimleri sıklaştı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN