Siirt Barosu: İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmaz!

Siirt Barosu, 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otelinde 33 vatandaşın yakılarak katledilmesi davasında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 30 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürmesi kararına sert tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Barosu yaptığı yazılı açıklamada, “Madımak katliamı bir insanlık suçudur ve insanlık suçlarında zamanaşımı olmaz.” Dedi.

“Toplumun vicdanını yaralayan Madımak katliamı davasında verilen karar hukuksuzdur.” Diyen Siirt Barosu yazılı açıklamada, “30 yıl süren davanın hukuksuz sonucu, hukuk tarihimize kara leke olarak eklenmiştir. Unutulmamalıdır ki; cezasız kalan her katliam, yeni katliamlara yol açacaktır. Zamanaşımı nedeniyle verilen bu düşme kararı kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

Firari sanıkların yargılanmasına devam edilmesi gerektiğini belirten Siirt Barosu, “Siirt Barosu olarak firari sanıklar yönünden yargılamanın devam etmesi çağrısında bulunuyor ve hukuksuz kararın takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.” Açıklamasında bulundu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN