Siirt'te Neden Bir Sahil ve Plaj Yapılmıyor? Turizme İhtiyacımız mı Yok?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Ilısu Barajının su tutmasıyla kentte birçok turizm imkanını doğururken, yetkililer ve yatırımcılar bu imkanları değerlendirmiyor.

Özellikle yaz aylarında serinlemek için Tatvan'a giden Siirt halkı, kendi memleketlerinde sahil yapılmasını ve kadın ile erkeklerin ayrı kullanılabileceği bir plaj yapılmasını istiyor.

Bazı yatırımcıların tekne, feribot gibi suda kullanılan diğer araçları getirmesine rağmen henüz iskele bile yapılmayan Siirt'te ne bekleniyor?

Siirt’ten 228 kilometre uzaklıkta Diyarbakır Eğil Baraj Göleti ise yapılan yatırım ve çalışmalarla bölge halkının uğrak noktası haline gelmeye başladı.

Barajın su tutmasıyla Siirt'in kalkınması beklenirken, henüz köprü yapılmaması Mışar Vadisi halkının yolunu 2 saat uzattı.
Dolayısıyla Siirt'in kalkınması için yetkililerin öncelikle bir köprü yapması ve ardından bir sahil oluşturmasıyla yatırımcıları şehrimize çekmesini öneriyoruz.

Artı Siirt Haber Ajansı olarak Siirt'in kalkınmasının turizmle olacağını belirterek, yetkililerin bu konuları acilen masaya yatırmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN