Siirt'te Kurban Denetimi Yapıldı! Kurbanlık Alırken Bunlara Dikkat

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle  Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler tarafından Siirt'te bulunan hayvan pazarı, kurban satış yeri, kurban kesim alanlarının kontrolleri yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kurban Bayramı boyunca kurban satış yeri ve kesim yerlerinde veteriner hekimler tarafından hayvanların sağlık kontrolleri yapılacak.

Vatandaşları hayvan seçerken gebe ve damızlık dişi olmamasına, sığır ve mandada 2; koyun ve keçide ise 1 yaşını, deve ise 5 yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmeli.

Kurbanlık hayvanların kulak küpesi bulunmalıdır.

Eğer hayvanda yüksek ateş, iştahsızlık, öksürük, nefes güçlüğü, yutmada zorluk, ağız burun akıntısı, kısmi veya genel felç, vücutta şişlikler,  kötü kokulu akıntılar varsa hastalıktan şüphe edilmelidir. Bu ve benzeri durumlarda böyle hayvanlar satın alınmamalı veya kesin karar veteriner hekim kontrolünden sonra verilmeli.

Siirt'te Kurban Denetimi Yapıldı! Kurbanlık Alırken Bunlara Dikkat

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 10 Temmuz 2022 00:42

    Siirt ulku cami civari ve poliskarakolununu onunde hayvan pazari kurulmuş rezalet içinde oralar kokudan pislikten gecilmiyor bu memlekette zabita yokmu karakolun polisi yokmu ne bicim bir yonetim var yaziklar olsun boyle vurdum duymazliga

BUNLARA DA BAKIN