Siirt'te Kurban Bayramı İçin Satış ve Kesim Yerlerini Açıklandı

Siirt'te yaklaşan Kurban Bayramı için gerekli hazırlıklara başladı ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde sağlıklı bir şekilde kurban kesimi yapılabilmesi ve halkın rahat bir bayram geçirebilmesi amacıyla gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri, vatandaşların bu düzenlemelere uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Kurbanlık satışları, sadece Siirt’in merkeze bağlı Gökçebağ beldesi yolundaki canlı hayvan pazarında gerçekleştirilecek ve veteriner kontrolünde yapılacak. Siirt Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim alanları ise Mezbahene ve Tahir Şakar çiftliği olacak. Mezbahane, Gökçebağ yolu üzerinde yer alırken, Tahir Şakar çiftliği ise Doğan Mahallesi E Tipi cezaevi arkasında bulunuyor.

Satış ve kesim yerleri sürekli olarak takip edilecek, kurban atıklarının çevreyi kirletmemesi ve kesim yerleri dışında kesim yapılmaması için belediye ekipleri tarafından önlemler alınacak. Planlamaya göre, kesim yerleri temizlenecek ve dezenfekte edilecek.

Kurban Bayramı boyunca kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN