Siirt'te Köprüleri Yapılmayan Bölge Halkı 4 Yıldır Mağdur!

Siirt'te Ilısu Barajı'yla birlikte sular altında kalan Botan (Dergalıp) Köprüsü'ne alternatif bir yeni köprünün inşaatının yapılmaması vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt’te 4 yıl önce Eruh ilçesine bağlı Mışar Ovasını ve Siirt kent merkezini bir birine bağlayan Botan (Dergalıp) Köprüsü’nün,  Ilısu Barajı’yla birlikte sular altında kalmasıyla birlikte, mağdur olan bölge halkının köprü ihtiyacı yıllardır giderilemedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt'te köylülerin kullandığı Botan Köprüsü 4 sene önce suların yükselmesiyle birlikte Ilısu Barajı'nın sularının altında kaldı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar alternatif olarak yapılan yolları kullanamadıklarını söyleyerek, “Köprünün kullanılamaması köylülerin şehre gitme süresini uzattı” dedi. 

Artı Siirt’te ulaşan köylüler, “Perişan durumdayız. Eskiden köylere gitmek için en fazla 1 saat yol yapardık, şimdi köprü ve tünel olmadığı için 3 saat yol yapıyoruz. Hep yapacağız diyerek oyaladılar. Yetkili kimse gelip sorunlarımızı çözüp yanımızda olmadı. Hastamız olsa 3 saatlik yolda kaybederiz” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN