Siirt'teki Koçerlerin sorunları masaya yatırıldı

İlimizde zorlu şartlarda üretim yapan ve göçer yetiştiricilerimizin sorunlarını ve taleplerini görüşmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayan göçer hayvancılık yapan yetiştiricilerin yaylak bölgelerine göçün başladığı bu dönemde küçükbaş hayvan nakilleri öncesinde karşılaştıkları sorunlar görüşüldü, çözüm yolları müzakere edildi.

Toplantıya yoğun ilgi gösteren göçer yetiştiricilerine; yaylak bölgelerine küçükbaş hayvan nakilleri öncesinde son dönemde yapılan iyileştirmeler, mevzuat, desteklemeler, hayvan nakil yolları ve şartları ve diğer illerde karşılaşabilecekleri sorunlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda, göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler dinlenerek devam eden sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.

Tarım Müzesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Nurettin Gül ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Mehmet Salih Arslan ve yetiştiriciler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN