Siirt'te Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 Bin TL'ye Varan Destek Verilecek

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere 250 bin TL'ye varan destek verilecek. Geri ödemesiz destekle geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan mesleklerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında iş birliğine gidildi. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği ile usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkarlar yetiştirilmesine destek sağlanacak. Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek.

u kapsamda KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan TEKİN ile bir araya geldi. Bu destek programı kapsamında ilimizin geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan mesleklerin sürdürülebilmesi üzerine görüştü.

Destek programına, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek.

İşletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’nde yer alması istenecek.

Personele 150 Bin TL

Programa başvuru tarihi itibariyle son bir yıl içinde gerçek kişi statüsünde kurulmuş işletmelere, 5 bin lira destek verilecek. İşletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personele 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Makine Teçhizat Desteği

Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek.

Desteklenecek makine ve teçhizatın yeni veya en fazla 3 yaşında olmasına bakılacak. Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli için 20, dijital reklam ve tanıtım için 10, web sayfası tasarımı için 5, tanıtım filmi için 10 bin liraya kadar destek verilecek.

Ön Başvuru 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür Bakanlığı- Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne yapılacak olup, ilgili Genel Müdürlük tarafından Ön Başvurusu kabul edildiği duyurulan işletmeler 15 Ağustos 2022- 2 Eylül 2022 tarihleri arasında KOSGEB - KOBİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden başvuru yapacaklardır.

Program hakkında daha detaylı bilgiyi KOSGEB ve İl Kültür ve Turizm müdürlüğünden ve

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/8303/yasayan-kultur-mirasi-isletmeler-destek-programi internet adresinden alabilirsiniz. İşletmeler 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Başvuru Uygulaması   https://vatandas.ktb.gov.tr/login?returnUrl=%2F  linkinden ön başvurular yapılabilecektir.

Siirt'te Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 Bin TL'ye Varan Destek Verilecek

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN