Siirt'te Karnında Turp Büyüklüğünde Nüks Fıtığı Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

Siirt'te 49 yaşındaki kadın hasta, çektiği karın şikayetinden, Özel Siirt Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla kurtuldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te 49 yaşındaki hastanın karnından cerrahi işlemle 10 santim büyüklüğünde nüks fıtığı çıkarıldı.

aha önce 3 kez göbek fıtığından ameliyat olmasına rağmen şikayetleri devam eden kadın hasta, Siirt Özel Hayat Hastanesine başvurdu.

Genel Cerrahi Polikliniğinde  Doç. Dr. Akın Önder tarafından yapılan muayene ve istenen tetkiklerde hastanın karnında 10 santimlik nüks fıtığı olduğu tespit edildi. Fıtık, başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek hasta sağlığına kavuştu.

"Bu kist patlayabilirdi"

Hastanın tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Önder, "Hastamız zaman zaman karın ağrısı ile fakülteye başvurmuş. Fakültede yapılan tetkiklerde tam bir tanı konulamamış ama karın içinde emar (MR) sonucunda bir patoloji olduğu saptanmış. Bu patoloji bize geldiğinde mezenter veya omental kisti gibi ön tanıları düşündük. Laparoskopi yaptık. Sonucunda omental kist dediğimiz aşağı yukarı bir portakal büyüklüğünde içi sıvı dolu kistlik oluşum bulduk. Tamamen çıkarttık. Hastamız şu an ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Şiddetli karın ağrısı yaparak kangrene gidebilirdi. Bağırsağı döndürebilirdi. Bağırsağı kangrene götürebilirdi. Bu nedenle çıkartılmış olması tam bir şifadır."

Siirt'te Karnında Turp Büyüklüğünde Nüks Fıtığı Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN