Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Büyük Sorunu Aşıldı 

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fizik tedavi bölümünün akşam mesaisine başlamasıyla kentin önemli ihtiyacı giderildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Hastane yönetimince alınan kararla, fizik tedavi bolümü akşam saat 21.00'a kadar hastanede tedavi ve seanslar uygulanıyor.

Gece mesaisinin uygulanmasıyla randevu bekleyen hastanın kalmadığı belirtildi.

Artı Siirt Haber Ajansı'na konuşan hastane başhekimi Prof. Dr. Selahattin Vural, hastanenin büyük sorunu olan fizik tedavi hizmeti konusunu çözdüklerini söyledi.

Prof. Dr. Vural, şöyle konuştu:

"Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin en büyük sorunlarından bir tanesi Fizik Tedavi hizmetiydi. Bu sadece bizim hastanemizde yaşanan bir sorun değildi Türkiye’de kronikleşen bir sorundu ve birçok vatandaş bu hizmeti dışarıdan satın alıyorken biz yapmış olduğumuz takviyelerle bu hizmeti eksiksiz bir şekilde vermeye başladık. Almış olduğumuz fizyoterapistlerle büyük oranda bu sorunu aştık. Bu sorunu çözmek ve hastalarımızın daha iyi hizmet alması için gece mesaisi koyduk. Gece saat 21:00’a kadar fizyoterapistlerimiz gerekli tedavi ve seansları uygulamaktadır. Hastanemizde fizik tedavide sıra kalmadı diyebilirim. Hastanede çözülecek en zor sorunlardan birtanesi olan fizik tedavi sorunu ama bunu başarılı bir şekilde çözdük. Bazı ağır A vakalar dediğimiz vakalar zaman aldığı için belki bir iki günlük vatandaşlarımızdan isteyebiliyoruz. Dolayısıyla şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Siirt’te fizik tedavi sorunu aşılmıştır."

"Fizik Tedavi Hizmeti Daha Önce Dışarıdan Alınıyordu"

Fizik Tedavi hizmetinin daha önce dışarıdan alındığına değinen Vural, "Bununla beraber daha önce bu hizmet dışarıdan satın alınırken bizler bu hizmeti kendi alt yapımız ile yaparak kendi öz bütçemize de büyük bir katkı sağlamış olduk. Biz kendi elemanlarımıza ek mesai ücreti ödeyerek onlardan faydalanmaya çalıştık ve  ayda 500 bin liralık bir tasarruf kazandık. Hem vatandaşın işi görülmüş oldu hem de hastanemize kaynak bulmuş olduk." ifadelerini kullandı.

Hastanenin önemli çalışmalarında emeği olan Siirtli hemşehrimiz Hastane Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aykut Yılmaz da akşam mesailerinin hastaları memnun ettiğini ve uygulamalara diğer alanlarda da devam edeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 14 Eylül 2022 17:21

    Umarim temizlik konusunda personel biraz gayrete getirilir gozlemledigim kadariyla denetlemeye gelindiginde personel is yapiyor gibi gorunuyor denetleme bitince ayni tas ayni hamam iyi niyetli yöneticilerin duygulari istismar ediliyor bu arada gayretlerinden dolayı tebrik ederim

BUNLARA DA BAKIN