- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te İş Yeri Önüne Bırakılan Taşlara Takılan Vatandaş Yaralandı, Medine Caddesi İçin Acil Çözüm Çağrısı
Siirt'te İş Yeri Önüne Bırakılan Taşlara Takılan Vatandaş Yaralandı, Medine Caddesi İçin Acil Çözüm Çağrısı
Bahçelievler Mahallesi sınırlarında bulunan Medine Caddesi'nde yaşanan kaldırım işgali ve park sorunu, esnaf ile vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle Siirt Duru Hastanesi acil servisi çevresinde yaşanan düzensiz park ve iş yerleri önüne koyulan taş ve dubalar hem yayaları hem de sürücüleri zor durumda bıraktığı belirtildi.
Haberin Özeti
- • Siirt Medine Caddesi'ndeki kaldırım işgali ve park sorunları, Celal Özorpak'ın yaklaşık 5 gün önce kaldırım taşlarına takılarak ayağını kırmasıyla ciddi bir tehlike oluşturdu.
- • Medine Caddesi'nde düzensiz park, trafik akışını durdurarak ambulansları bile engellerken, kırık altyapı sorunları da vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
- • Mahalle sakinleri, caddenin tek yön yapılmasını veya parkın kaldırılmasını talep ederek, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'dan bölgeye kalıcı çözüm beklediklerini belirtti.
Vatandaşlar, bakkal, eczane ve kahvehane önündeki kaldırım bitişine araç parkını engellemek amacıyla yerleştirilen kaldırım taşlarının ciddi risk oluşturduğunu ifade etti. Yaşadığı kazayı anlatan Celal Özorpak adlı vatandaş, yaklaşık 5 gün önce gece saatlerinde kaldırımdan inerken taşlardan birine takılarak düştüğünü söyledi.
Özorpak, yaşadığı olayda ayağının kırıldığını, bileği, dizi ve dirseğinden yaralandığını belirterek, “Kaldırımdan inerken yan bastım ve taşa takılarak düştüm. Ayağım kırıldı, bileğim ve dizim incindi. Son anda kafamı yere çarpmaktan kurtuldum. Bu taşlar yayalar için ciddi tehlike oluşturuyor” dedi.
Cadde esnafı ise bölgede uzun süredir devam eden trafik ve altyapı sorunlarına dikkat çekti. Bazı iş yerlerinin önünde yüksek kaldırımlara rağmen merdiven bulunmadığını belirten vatandaşlar, dar olan Medine Caddesi’nde park yasağına rağmen araçların sürekli yol kenarına park ettiğini söyledi.
Özellikle yoğun saatlerde trafik akışının durma noktasına geldiğini belirten vatandaşlar, ambulansların dahi zaman zaman trafikte mahsur kaldığını ifade etti. Emniyet ekiplerinin sık sık park cezası uygulamasına rağmen sorunun devam ettiği kaydedildi.
Öte yandan, yağmur suyu ızgaralarının kırık olması nedeniyle araç geçişleri sırasında kirli suların vatandaşların üzerine sıçradığı da dile getirildi. Daha önce çözüm amacıyla yerleştirilen demir dubaların ise kısa sürede kırıldığı öğrenildi.
Esnaf ve mahalle sakinleri, caddenin tek yön yapılmasını ya da yol kenarı parkın tamamen kaldırılmasını talep etti. Ayrıca özellikle yoğun saatlerde yanlış park yapan araçların çekici yardımıyla kaldırılması gerektiğini savunan vatandaşlar, bölgede kalıcı çözüm beklediklerini söyledi.
Mahalle sakinleri, yaşanan keşmekeşliğin sona ermesi için Siirt Valisi ve Belediye Başkan V. Dr. Kemal Kızılkaya başta olmak üzere yetkililere çağrıda bulunarak, Medine Caddesi’ndeki sorunların bir an önce çözülmesini istedi.
Bakmadan Geçme
