Siirt'te Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyorlar

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak avcılığa geçit verilmiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 5 Kasım 2022 tarihinde Siirt İli Eruh ilçesi içerisinde kırsal bölge ve köylerinde Yokuşlu Jandarma Karakol Komutanlığıyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında 4915 sayılı Kanunun ilgili maddelerini  ihlâl ederek avcılık belgesi olan fakat rezervasyon almadan kota dışı Kınalı Keklik vuran bir şahıs hakkında İdari para cezası ve Tazminat bedeli Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından uygulanacak olup cansız Kınalı Keklik toprağa gömülerek imhası gerçekleşmiştir.

Bölgemizde yapılacak her türlü kaçak avcılık faaliyetinde Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ve güvenlik güçlerine ihbar edilmesini bekliyoruz. Kaçak ve usulsüz avlananların karşılaştıkları yaptırımlar her ne kadar ağır olsa da, işlenen suçun doğadaki karşılığı belki de geri getirilemez boyutlarda olmaktadır. İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN