Siirt'te İşverenler, Çalıştırdığı İşçilere Asgari Ücret Bile Ödemiyor!

5 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücreti ödemek istemeyen işverenler, fazladan mesaiyle çalıştırdıkları işçilere hakkını vermiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te günün büyük kısmını çalışarak geçiren işçiler, hakları olan asgari ücreti bile kazanamıyor. 

Temel tüketim ürünlerine yapılan fahiş zamlarla, asgari ücretin zamlı tutarı yılın daha ilk ayında erirken birçok iş yerinden de çalışana asgari ücret dahi ödemek istemeyen işverenlerin haberleri gelmeyi başladı.

"Günde 12 Saat Mesai Yapan İşçilere Asgari Ücretin Altında Maaş Ödeniyor"

Artı Siirt'e ulaşan işçiler, günde 12 saate yakın çalışmalarına rağmen patronların asgari ücreti bile kendilerine çok gördüğünü söyledi.

Bazı kurumsal firmalar dışında Siirt'te birçok iş yerinin çalıştırdığı işçilere asgari ücretin altında maaş ödediğini iddia eden vatandaşlar, yetkililerin denetimleri artırmasını istedi.

Sigortayı da çok az iş yerinin yaptığını belirten vatandaşlar, bu durum dolayısıyla gençlerin Siirt'te yaşamak istemediğini belirtti.

5 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücreti ödemek istemeyen işverenler, yasa dışı yöntemlere başvuruyor. Kimisi yatırdığı ücretin bir kısmını elden geri alıyor kimisi de çalışma saatlerini artırıp fazla mesai ücretlerini ödemediği iddia edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN