Siirt'e 136,5 Milyon TL'lik Yatırım Yapılacak

SMS Yatırım, Siirt ve Van il sınırları içindeki Bahçesaray Deresi üzerinde kuracağı 66 MW'lık Pervari A Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için 136,5 milyon TL yatırım yapacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt ve Van il sınırları içindeki Bahçesaray Deresi üzerinde 66 MW kurulu gücünde Pervari A Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak.

SMS Yatırım Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Dicle Havzası’nda, Van İli, Bahçesaray İlçesi ve Siirt İli, Pervari sınırlarında bulunan Bahçesaray Deresi üzerinde 66,081 MW kurulu gücünde Pervari A Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor.

136,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında Pervari A Regülatörü, İletim Kanalı, İletim Tüneli, Yükleme Havuzu, Cebri Boru ve Santral Binası yer alıyor. Pervari A Regülatörü ve HES’de yılda toplam 245,712 GWh elektrik üretilecek. Üretilen enerji yaklaşık 7 km.lik iletim hattı ile Pervari B Regülatörü ve HES şalt sahasına bağlanacak.

Pervari A Regülatörü ve HES Ön Lisans Belgesi EPDK tarafından 26.05.2022 tarihinde verildi.

Pervari A Regülatörü ve HES projesinin arazilerinin büyük çoğunluğu orman arazisinde kalıyor. Projenin toplam kamulaştırılacak 283.019,80 m2 alanın %22,76’sı tarla vasfında şahıs arazilerinden ve %77,24’ü ise orman arazilerinden oluşuyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN