Siirt'te İki Eğitim Sendikası Karşı Karşıya Geldi!

Eğitim Sen Siirt Şubesi, Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürü hakkında 'eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi' iddiasıyla suç duyurusunda bulacağını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Eğitim Bir Sen sendikasının Siirt Merkez 80. Yıl Ortaokulunda delege seçimi yapması iddası üzerine Eğitim Sen Siirt Şubesi yazılı bir açıklama yaparak, delege seçimi yapılması halinde Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Eğitim Sen Siirt Şubesi yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde, kongre-konferans veya delege seçimlerinin yapılabileceği pek çok toplantı salonu olduğu halde Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün izni ile Siirt Eğitim Bir Sen Şubesi delege seçimini Merkez 80. Yıl Ortaokulunda yarın (25.09.2022 tarihinde) DYK kurslarının olduğu zaman dilimi içinde öğrencilerin kurslarını iptal edilerek yapılacak olması Eğitim Hakkını engelleme anlamına gelmektedir. Bahse konu husus tarafımızca dikkatle izlenmekte olup, bu şekilde eğitim öğretim hakkı engellenerek okulların bir sendikanın çalışmasına tahsis edilmesi TCK m.112'de düzenlenen "eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçunu oluşturmaktadır. bu izni vermiş olan Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen yetkililerine çağrımızdır. Bu yanlış uygulamadan geri dönün yanlışta ısrar edilip yarın öğrencilerin devam eden kursları iptal edilerek Merkez 80. Yıl Ortaokulunda delege seçimi yapılması halinde sorumlu kişiler hakkında TCK 112. ve 257. Md. kapsamıda suç duyusunda bulunacağımızın bilinmesini isteriz."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ali demir | 26 Eylül 2022 07:42

    Cok gereksiz olmus. Hafta sonu senenin basinda tabiki okul kullanilabilir. Egitimsen tamamen dusmanlik guderek bu aciklamayi yapmis. Onlarca sandigin kurulabilecegi bir toplanti salonumu var siirtte. Tamamen isguzarlik

BUNLARA DA BAKIN