Siirt'te iç sularda avlanma yasağı başladı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla iç sulardaki su ürünleri avcılığının 30 Haziran 2023 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sürdürülebilir balık avcılığının sağlanması, ekosisteminin korunması ve balıklara en az bir kere üreme hakkı verilmesi amacıyla başlatılan av yasağı kapsamında, iç sularda tekneyle veya oltayla balık avcılığı yapılamayacak.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Nisan'da başlayan yasak kapsamında, iç sularda Sazan, Kadife, Yayın Balığı, Siraz, Tatlısu Kefali ve diğer balık türlerinin avlanmasının yasak olduğunu belirtilerek şu açıklamalarda bulundu:

“Siirt'te göl, gölet, baraj, akarsu gibi iç sularda bazı balıkları avlama yasağının 1 Nisan'da başlamıştır.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt ili sınırları içerisinde bulunan göl, gölet, baraj, baraj gölü, akarsu vb. tüm iç sularda sazangillerin (Sazan, Kadife, Yayın Balığı, Siraz, Tatlısu Kefali ve diğer türler) 1 Nisan – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında avlanması yasaktır. 

Denetim ve kontroller Siirt Tarım ve Orman il Müdürlüğü ve Kolluk kuvvetleri tarafından aralıksız yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan şahıslar hakkında “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında idari para cezası uygulanacak ve avcılıkta kullandıkları av araç ve gereçlerine el konulacaktır. 

Siirt iç sularında balık türlerinin av yasağı döneminde üremelerine imkân tanınarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları amacıyla av yasağı dönemi kurallarına uyulması büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın av yasağı konusunda tespit ettikleri olumsuzlukları Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün 223 23 31 no’lu telefonuna ve ALO 174 Gıda Hattına ve İl Jandarma Komutanlığının 156 ihbar hattına bildirmeleri gerekmektedir. “ (DHA)

FOTOĞRAFLI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN