Siirt'te Hayırseverlerin Desteğiyle Tadilatı Yapılan Ev, Aileye Teslim Edildi

Siirt Umut Kervanı kullanılamaz durumda olan evin onarımını yapıp eksiklerini giderdikten sonra ihtiyaç sahibi aileye teslim etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Merkez Conkbayır mahallesinde ikamet eden 63 yaşındaki Fuat Erdoğan, evin dış cephesinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle her yağmur yağdığında evini su bastığını, rutubet nedeniyle de evde oturamadıklarını ve maddi imkânı olmadığı için de evin onarımını yapamadığı gerekçesiyle Siirt Umut Kervanı Derneğine başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Başvuruyu değerlendiren Siirt Umut Kervanı, ailenin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu ve kaldıkları evin oturulamayacak düzeyde kötü olduğunu tespit etti. Hayırseverlerin desteği ile evin onarımı için gerekli malzemeyi toplayan yetkililer 4 gün süren bir çalışma sonucu dış cepheyi onararak evin boyasını yaptıktan sora evi aileye teslim etti.

"Evin dış cephesi kötü halde olduğu için gelen yağmur suları da evin içine doluyordu"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, “Geçen hafta biz bu ailemizin durumundan haberdar olduk. Evin dış cephesi kötü halde olduğu için gelen yağmur suları da evin içine doluyordu. Çevremizde bulunan hayırseverlere ulaşarak durumu onlara bildirdik ve ailenin maddi imkânı olmadığını söyledik. Allah onlardan razı olsun bize destek çıktılar. 4 gün süren çalışma neticesinde evin onarımını bitirdik. Rabbim yardım eden hayırseverlerden razı olsun.” dedi.

"Hayırseverler destek verirse en azından her ay bir ev onarmak istiyoruz"

Siirt’te birçok ihtiyaç sahibinin bulunduğunu ve maalesef çoğu ailenin bu tür evlerde kalmak zorunda olduğunu dile getiren Tokdemir, hayırseverlere şu çağrıda bulundu:

"Eğer Hayırsever kardeşlerimiz bizlere destek verirse ayda bir ev de olsa bir fakirin evini, onarmak çok iyi olacaktır. Siirt’in genel olarak eski yani kenar mahallelerinde bulunan evlerin büyük bir çoğunluğu eski yıkık veya boyasız bir halde bulunuyor ve büyük çoğunluğu yağmur yağdığında su alıyor. Bu nedenle bütün hayırseverlerden destek bekliyoruz.” diye belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN