Siirt'te Hastaneler Doldu! Çocuklar Salgınla Boğuşuyor! Çocuk Hastalıkları Uzmanı Gültekin'den Önemli Açıklamalar 

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Gültekin, son günlerde salgın nedeniyle hastanede yoğunluğun olduğunu belirterek, ailelere önerilerde bulundu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentteki tüm sağlık kuruluşlarında grip salgınına yakalanan çocukların yoğunluğu görülüyor.

2 hafta sonra ilimizde vakaların artmasından endişe ediliyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Gültekin, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, çocukların yakalandığı hastalığın mevsime bağlı olarak beklendiğini söyledi.

Gültekin, şu ifadelere yer verdi:

Çocuklarda art arda gelen üst solunum yolu enfeksiyonu normal mi?

Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış zaten görülür. Ülkemizde grip salgını genelde Aralık ayında tepe noktasına ulaşır. Yalnız Bunun dışında bu kış daha sonraki aylarda göreceğimiz diğer RSV, Rhinovirüs, Adenovirüs ve Beta enfeksiyonları gibi enfeksiyonlar bir arada görülmeye başlandığı için, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmaktadır. Aslında ailelerin deyimi ile hiç iyileşmiyor dedikleri bu durum, aslında çocukların ardarda farklı virüslere maruz kalmasından kaynaklanıyor.

Siirt'te Hastaneler Doldu! Çocuklar Salgınla Boğuşuyor! Çocuk Hastalıkları Uzmanı Gültekin'den Önemli Açıklamalar 

Hangi durumlarda hastaneye başvurulmalı, hangilerinde antibiyotik kullanmak gerekir?

Hastaneye hangi durumlarda başvurulması gerektiği hakkında bilgi veren Gültekin, "Genelde öksürük ve burun akıntısı birkaç haftaya kadar uzayabilir bunun için evde takip yeterlidir. Şunu hatırlatmak gerekirse çocuklarda öksürük şurubu hem iyileşmeyi geciktireceği hem de zatürre ihtimalini arttıracağı için önermiyoruz. Özellikle ateşe dikkat edilmeli, bu dönemde 4-6 saatte bir ateş düşürücü ihtiyaç halinde verilebilir. Ateş iki veya üçüncü günden sonra hâlâ devam ediyorsa, beslenme bozukluğu belirginse, solunum sıkıntı çekiyorsa hastane başvurusu yapılmalı. Bunların çoğunda antibiyotik gereksizdir ve faydası yoktur. Bu konuda antibiyotikten ziyade çocuğun sağlığı ve takibi önemlidir.

Daha iyi bir bağışıklık için neler önerirsiniz?

Bu dönemde salgının sınırlanması için hasta çocukların okula gönderilmemesi ve özellikle bebeklerin kalabalık ortamlara sokulmaması, hasta aile bireylerinin onlara yaklaşmaması çok önemli. Sigara maruziyetinin önüne geçmek ayrıca önemli. Bol sıvı alımı, bir yaşın üstündeki çocuklarda geleneksel olarak kullandığımız nane limon, ıhlamur, ada çayı, ballı zencefilli süt faydalı olacaktır. Ayrıca tüm çocuklara D vitamini, C vitamini ve çinko desteği de bağışıklığı güçlendirecektir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN