Siirt'te Ev 'Alım Satımında' Büyük Durgunluk! Piyasa Durma Noktasına Geldi

Siirt'te evalım satımında büyük durgunluk yaşanıyor. Daire fiyatlarının ederinden çok daha fazla fiyata satışa sunan ev sahipleri, ev hayali kurmak isteyen vatandaşlara geri adım attırıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Edindiğimiz bilgiye göre, Siirt'te gayrimenkul alım satımında son yıllarda görülmemiş durgunluk yaşanıyor. Bunun da baş nedenleri arasında gayrimenkullere ederinden daha yüksek fiyat biçilmesi ve vatandaşların kredi çekememesi.

1 Milyonluk Eve 1.5 Milyonluk Fiyat Çekilince İşler Durur!

Son günlerde satılık ve kiralık evlerin tavan yaptığı ilimizde,alım satımlarda tıkandı. 1 milyonluk eve 1.5 milyon lira fiyat çeken ev sahipleri, evini satamıyor. Öte yandan bankalarda faiz oranının yükselmesiyle vatandaşlar kredi çekemiyor ve bu durum da emlak piyasasının durmasına neden oluyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, aracını satıp ev almak istiyor. Ev sahipleri ederinden fazla fiyat sununca araç sahibi de aracını ederinden fazla fiyata satışa sunmak istiyor. Bu durumda ne ev sahibi, ne de araç sahibi mallarını satamıyor. 

Siirt'te Ev Alım Satımında Büyük Durgunluk! Piyasa Durma Noktasına Geldi

Fiyatların Düşmesi Gündemde

Anlamsız bir şekilde yükselen Siirt'teki daire fiyatlarının alım satımı durunca, paraya ihtiyacı olan bazı ev sahipleri evini satabilmek fiyatı düşürmeyi düşünüyor. Kentteki emlakçılar da fiyatların bu şekilde hızla artmasının kimseye yaramadığını piyasanın sadece durmasına neden olduğunu belirtiyor. Emlakçılar, kentteki birçok dairenin ederinden en az 400 bin lira fazlaya satışa sunulduğunu ve bunun yanlış olduğunu dile getiriyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN