Siirt'te Erkek Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulunan Öğretmen Hakkında Karar Verildi!

Siirt'te ***Lül Ortaokulunda erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan matematik öğretmeni 4 yıl 8 ay ceza aldı ve öğretmenlikten ihraç edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te ***Lül Ortaokulunda erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan matematik öğretmeni 4 yıl 8 ay ceza aldı ve öğretmenlikten ihraç edildi.

Artı Siirt Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, 2017 yılında ***Lül Ortaokulunda görev yapan M.Ö.G, adlı matematik öğretmeni, 8. sınıf öğrencisi Ş.E adlı erkek öğrencisine cinsel istismarda bulundu.

Mağdur Ş.E'nin ifadesinde, "Olay günü derste bazı arkadaşlarımız soru çözüyordu. Ben de sınıfın arka sırasında oturuyorudum. Bu sırada matematik öğretmeni benim bulunduğum sıraya gelerek yanıma oturdu. Yanıma oturması ile cinsel organıma dokundu. Pantolomun üzerinden fermuarımı açmadan okşamaya başladı. Diğer arkadaşlarım tahtadan soru bitimini bitirip sıralarına döndüğü esnada sanık elini cinsel organımın üzerinden kaldırarak kendi masasına gitti. Ben bu olayı eve gittiğimde anneme anlattım. Ertesi gün annem okula geldi. Sanik ile görüştü. Ne konuştuklarını bilmiyorum. Annem de bana bir şey demedi. Ben bu urumu okulumuzun rehber öğretmenine anlattım. Sanık bana sınıftaki hareketleri yaparken konusmadı. Ancak sanık başka bir gün bana "sen bebek nasıl yapılır biliyor musun, ergenlik dönemi nasıl olur biliyor musun" şeklinde sorular sordu. Ben yolda okul çıkışı eve giderken arabası ile yanıma yaklaştı bana "yalnız yürüme, seni eve bırakayım" dedi. Şikayetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum" dedi.

Öğretmen M.Ö.G adlı öğretmen de savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, kesinlikle hiçbir öğrencime cinsel tacizde bulunmadım, ben okulda matematik öğretmenimiyim, olay günü stajyer öğretmenler gelmişti, mağdur stajyer öğretmenlerin ders anlatmasına engel oluyordu, ben de çocuğu durdurmak için çocuğun yanında oturdum, ben sadece çocuğa susması için uyarıda bulundum, zaten bulunduğum yerde sınıftaki dolabın camından mağdur yansıyordu, bunun dışında herhangi bir eylemde bulunmadım. 02 Nisan 2019 tarihinde okuldan eve gidiyordum, olay günü hava yağmurluydu, mağdur benden kendisini eve bırakmamı istedi, ben de insaniyet namına kabul ettim, mağduru evinin yakınına kadar bıraktım, kesinlikle mağdura karşı herhangi bir temasım olmadı, yaklaşık 5 dakika sonra çocuğu evine yakın bir yerde bıraktım, Suçsuzum, öncelikle beraatime karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını ve hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ederim." dedi.

İfadelerin ardından Siirt 3. Asliye Mahkemesi öğretmen M.Ö.G'ye 4 yıl 8 ay ceza ile cezalandırılmasına karar verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de M.Ö.G'nin öğretmenin 1 yıldan fazla ceza alması nedeniyle M.Ö.G'nin görevinden ihraç edildiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN