Siirt'te Doğalgaz Faturalarında Nakit Ödeme Dönemi Sona Eriyor!

Siirt'te doğal gaz abonelerine gönderilen bilgilendirme mesajıyla önemli bir değişiklik duyuruldu. Kullanıcılara iletilen mesajda, 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla kurum ofislerinde doğalgaz faturaları için nakit tahsilat işlemlerinin sonlandırılacağı bildirildi.

Yeni düzenlemeye göre aboneler doğalgaz faturalarını mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM noktaları üzerinden herhangi bir ek masraf ödemeden gerçekleştirebilecek. Ayrıca ödeme yapılabilecek noktalar ve alternatif ödeme yöntemlerine ilişkin detaylı bilgilere paylaşılan bağlantı üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Öte yandan söz konusu değişiklik kentte bazı vatandaşlar arasında soru işaretlerine neden oldu. Özellikle doğalgaz faturalarını bugüne kadar kurum ofislerine giderek nakit olarak ödeyen çok sayıda vatandaşın bulunduğu, bu durumdan en çok mobil bankacılık veya internet bankacılığı kullanmayı bilmeyen yaşlı vatandaşların etkilenebileceği ifade ediliyor.

Yeni uygulamanın ardından nakit ödeme alışkanlığı olan vatandaşların nasıl bir yol izleyeceği ve alternatif ödeme yöntemlerine ne ölçüde uyum sağlayabileceği ise merak konusu oldu.

Artı Siirt Haber Ajansı
Yorumlar 1
Yetkin gözcü 16 Mart 2026 22:30

Böyle saçma bir uygulama olamaz herkesin banka.mobil vs yok tam bir geri zekalica karar

Bakmadan Geçme