Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: 103. Yıl Törenlerle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Siirt'te düzenlenen törenler ve resepsiyon programıyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlamalar, Kapalı Spor Salonu'ndaki gösteriler ve Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla devam etti. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Cumhuriyet'in birlik ve beraberliğin en güçlü simgesi olduğunu vurguladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt’te düzenlenen programlarla kutlandı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerde il protokolü, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi.

Kutlamalar, 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program devam etti.

Törene Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, il protokolü, mülki, adli ve askeri erkân, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar kapsamında Vali Kızılkaya, devlet adına tebrikleri kabul etti.

Vali Kızılkaya: “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını Birlik, Beraberlik ve Kalkınma Hedeflerimizle İnşa Ediyoruz”

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Siirt Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programla sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Kurtuluş Savaşı’nın milletin var olma mücadelesi, Cumhuriyet’in ise yeniden dirilişin sembolü olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük kazanımlarından biri olduğunu ifade eden Kızılkaya, millî egemenliğin korunmasının ve birlik beraberliğin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Cumhuriyet’in 103 yıllık birikiminin Türkiye’nin farklı alanlarda kaydettiği gelişimin göstergesi olduğunu kaydeden Kızılkaya, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda bilim, teknoloji ve üretim alanlarında ilerlemenin sürdürüleceğini belirtti.

Gençlere de seslenen Kızılkaya, aklı ve bilimi rehber edinmelerinin, millî ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak ülkenin geleceğine yön vermelerinin önemini vurguladı.

Siirt’in gelişmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yatırımların sürdüğünü belirten Kızılkaya, eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma kadar birçok alanda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Şehrin potansiyelinin değerlendirilmesi, gençlere yeni fırsatlar sunulması ve gelecek nesillere daha gelişmiş bir Siirt bırakılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet’in yaşatılmasının millî egemenliğe, bağımsızlığa ve ortak değerlere sahip çıkmakla mümkün olduğunu belirten Kızılkaya, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelesi’nin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andı. Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlık ve huzur dileyen Kızılkaya, Siirtli hemşehrileri başta olmak üzere tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı

Kapalı Spor Salonu’ndaki programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan yöresel halk oyunları gösterileri ile güreş ve taekwondo gösterileri izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Program, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği köpek gösterileriyle devam etti. İzleyenlerin dikkatle takip ettiği gösteriler, salonda bulunan vatandaşlardan alkış aldı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan müzik korosu dinletisinin ardından, “Birlik Bizim, Kardeşlik Bizim, Cumhuriyet Bizim” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kızılkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, il protokolü, askeri ve mülki erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: 103. Yıl Törenlerle KutlandıSiirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: 103. Yıl Törenlerle KutlandıSiirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: 103. Yıl Törenlerle Kutlandı

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme