Siirt'te Çöpte Bulduğu Felçli Köpeği Ameliyat Ettirdi, İstanbul'da Sahiplendirdi

Sokak Canları Derneği kurucu Başkanı Mehmet Yüce, çöpte bulduğu felçli köpeği, ameliyat ettirip, İstanbul'da bir hayvan severe sahiplendirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Şehrin çöplük alanlarında ve çevre yolunda yaşamlarını sürdürmeye çalışan sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen Yüce, bir çöplükte bulduğu 2 adet felçli yavru köpeği alıp hastaneye götürdü.

Siirt Hayvan Hastanesinde tedavi gören 1 köpek ölürken, diğer köpeği hayatta kaldı.

İstanbul'da Rabia isimli bir hayvanseverle iletişime geçen Yüce, yavru köpeği göndererek sahiplendirdi.
Yüce, Artı Siirt Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sokak Canları Derneği olarak, haftalık düzenli olarak Siirt’in çöplük alanlarında ve çevre yollarında düzenli beslemeye gidiyoruz. Bu sefer gittiğimizde iki tane felçli yavru vardı. Bunlardan maalesef biri bu sabah öldü. Bir tanesini de hayvan hastanesine getirdik. 

Bu getirdiğimiz yavru köpeğin ön ayakları tutmuyor. İstanbul’da bulunan bir gönüllümüz Rabia hanıma durumu haber verdik ve tedavi masraflarının karşılanıp tedaviye başlanmasını istedi. Tedavi bitiminden sonra yavru köpeğimizi İstanbul’a göndereceğiz kendisi sahiplenecek.  Amacımız sokak hayvanlarını burada tedavi etmek ve beslemelerini yerine getirmek." 

"Sokak Hayvanlarıyla Kimse İlgilenmiyor"

Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havalar sıcak kimse maalesef ilgilenmiyor doğru düzgün bir su veren dahi olmuyor dışarıda. Bu konuda halkımızı biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Özellikle çöplük alanlarda hiçbir şekilde su temini yapamıyoruz köpekler için, su sıkıntısı çok çekiyorlar köpeklerimiz. Herkes kendi evinin önüne bir kap su bir kap yemek bırakırsa çok iyi olur. Yemeklerini çöpe atmasınlar, kapılarının önüne bıraktıkları takdirde mutlaka bir hayvan o yemeği yiyecektir. 

Bizler tüm çevre yollarını ve çöplük alanlarını kontrol ediyoruz bu noktada çok fazla yavru köpek ile karşılaşıyoruz. Üniversite bu konuda sağolsun bizlere bu konuda yardımcı oluyor tedavilerini yapıyorlar ve tekrardan yaşam alanlarına bırakıyoruz bakacak alanımız olmadığı için. Halkımızla beraber çok daha iyi işlere imza atmak için tüm vatandaşları derneğimize bekliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN