Siirt'te Çinko Fabrikası Geçici Süreliğine Kapandı!

Siirt'te bulunan Çinko İzabe Tesisi'nin, üretime geçici süreliğine ara verdiğini duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Yüksek enerji fiyatlarından dolayı üretime ara veren fabrikanın 2 ay sonra yeniden açılması bekleniyor.

Artı Siirt Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Çinko İzabe Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, fabrikada üretimin geçici süreliğine durdurulduğunu söyledi.

Baydarman, "Çinko fabrikası Türkiye’de oluşan yüksek enerji fiyatlarından dolayı üretimini durdurup 2 aylık bakım dönemine girdi. Bu süreçte fabrika için gerekli kendi enerji yatırımlarımıza başlayıp 2 ay sonrada tekrar daha güçlü başlanacak." ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 7

  • Gül | 24 Eylül 2022 16:55

    Can Bey'e kesinlikle katılıyorum. Karı koca iki kimya mühendisi geçirmisler göreve. Fikrimce pekte bilgili değillerdi. İş görüşmesine gittim. Benimle görüşmemek için sürekli odadan çıkıp görüşmeyi bölüyordu. Bahaneside işler çok yoğun. Benim gördüğüm bir yoğunlukta yoktu o sıra. Saçma sapan bir görüşmeydi. Çoğunlukla arabaydı çalışanlar. Kendi adıma hakkımı helal etmiyorum. Umarım acilmamak üzere kapanmıştır. Ayrıca T.C de çalışkan ve zeki mühendisler yetismektedir bilginize...

  • Sirt li | 24 Eylül 2022 14:51

    Sanayi sektorü ilimizin yabancsı oldugu sektor. Revizyon calismaları ve ilk tesis aksaklıklari ilk kurulumda olagan şeyler profesyonellik gerektirir katı insanlar kanun ve yonetmenlik dışına cikılamaz. Ilk basta calisma sartlari zor gurunsede mutuvasyon sart egitim sart enerji arzinda jeotermal ruzgar akan su dogalgaz atik evsel atiklar enerji arzinda faydali olur. Kazasız basarılarla dolu bir calisma dilerken tum emekci kardeslerim kolayliklar dilerim.

  • Tekin | 24 Eylül 2022 14:03

    Şirket yetkilisi Fikret Baydarman 2 ayligina fabrikayı kapattik demis. Kendi enerji üretim yatirımımizi 2 ay içinde bitirip sonra tekrar tesisi açacagiz demis. Milletin akliyla alay edercesine verilmiş bir beyanat şöyle ki 2 ayda nasil 40 MW lik enerji santralini kurabileceksin diye kimse soracağını düşünmeyecek kadar kendisini akıllı sanıyor bu zat. Orasinin calismamasinin asil nedeni prosesi bilen teknik kadronun olmayışı ve makinalari calistiramamalari. O deneyimsiz beceriksiz kadrolarla o tesis calistirilamaz. Kaldi ki o tesisi birilerine yaptirdiklari zaman hangi kalite ve performanslari baz almislar belli degil. Kendileri ne biyor ki yapan firmalari nasil kontrol etmisler belli degil. 3 e yaptirip 5 e fatura kestirip kalani cebe indirmesi ve yemesi kolay cikartmasi boyle aci olur. Bu fabrikanın fikir babaları, teknoloji ve proje sahiplerinin hisselerini vermemek icin proje sahibi mühendisleri devre dışı biraktiktan sonra, tüm proje proses ve ekipman listelerine ellerine gecirdikten sonra bu fabrikayi yapip calistirabileceklerini sandilar. Tabiki bu sadece Fikret Baydarman'ın tek başına yaptıgı kirli bir oyun degil onun arkasındaki siyasi figürü de kul hakkı yedikleri icin Allah böyle rezil rusvay eder.

  • ODTU lu muhendisler | 24 Eylül 2022 10:33

    Firma yetkilis şahis 2 ayligina kapattik fabrikayi demis, kendi enerji uretimimizi yapip 2 ay sonra tekrar tesisi açacagiz demis. Bu kadar milleti salak yerine koymasınlar, 2 ayda nasil 40 MW lik enerji santralini kurabileceksin diye kimse sormuyor nu ona? Orasinin calismamasinin asil nedeni prosesi ve makinalari calistiramamalari. O deneyimsiz beceriksiz kadrolarla o tesis calistirilamaz. Kaldi ki o tesisi birilerine yaptirdiklari zaman hangi kalite ve performanslari baz almislar belli degil. Kendileri ne biyor ki yapan firmalari nasil kontrol etmisler belli degil. 3 e yaptirip 5 e fatura kestirip kalani cebe indirmesi ve yemesi kolay cikartmasi boyle aci olur. Irandan kulce cinko getirtip sahte acılış yapmalari ve Cumhuru kandirmalari ayri bir konu. Orasinin gercek fikir babasi proje gelistiricisi ve dizayncisi olan biz muhendislerin elinden butun proje ve doneleri aldiktan sonra, yalan ve iftiralarla o sahis ve arkasindaki siyasi aktör bizleri saf disi birakip %6 hissesinin ustune konarak bu isi yapabileceklerini mi sandilar. Allah ta onlari bu şekilde rezil rusvay etti.

  • Gölge | 24 Eylül 2022 00:12

    Birlikte yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değiştirirsen başına bunlar gelir fikret bey sen bu kafayla daha çok batarsın..

  • Bekir | 23 Eylül 2022 21:16

    Fikret bey siz yönetimi değiştirmediğiniz takdirde bu böyle devam eder işi kendi halkınızdan yapanları getirin İranlılar anca gelir yiyip içer gider bu böyle

  • Can | 23 Eylül 2022 18:14

    Fabrikayı çalıştıramadık diyemiyorlar. Enerji yi bahane ediyorlar. İranlı birini koymuşlar oraya yanında bir kaç yalaka fabrika yı yönetebileceklerini sanıyorlar.orda nelerin döndüğünü çok iyi biliyoruz. Fikret bey oradaki yönetimi ni değiştir bence yoksa ömrü billahi o fabrika hayır görmez.

BUNLARA DA BAKIN